Samen 1
Image default
Beauty en verzorging

Hoe vaak verzorg je een baard?

Hoe vaak moet je je baard verzorgen? Dat is natuurlijk afhankelijk van de lengte en stijl van je baard. Bij een korte baard is het voldoende om elke dag of om de dag even tijd vrij te maken. Heb je een langere baard dan is één of twee keer per week voldoende. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het bepalen van de juiste verzorging, zoals de huidtype en -conditie onder je baard. In dit artikel geven we je wat tips over hoe vaak je je baard moet verzorgen.

Korte baard

Als je een korte baard hebt, is het aan te raden om elke dag of om de dag even tijd vrij te maken voor de verzorging ervan. Je kunt ervoor kiezen om je baard elke ochtend te wassen met shampoo en conditioner. Gebruik daarna een baardolie of -balsem om je baard zacht en glanzend te maken. Als je niet elke dag wilt wassen, kun je ervoor kiezen om af en toe een baardmasker te gebruiken. Dit verzorgt je baard intensief en maakt het zacht en glanzend. Daarnaast is er aan een korte baard meer onderhoud nodig dan aan een lange baard. Een korte baard moet vaker geschoren of getrimd worden. Gebruik hiervoor altijd producten om te scheren.

Lange baard

Heb je een langere baard, dan is het aan te raden om één of twee keer per week tijd vrij te maken voor de verzorging ervan. Gebruik shampoo en conditioner om je baard te wassen. Daarnaast is er aan een lange baard minder onderhoud nodig dan aan een korte baard. Een lange baard heeft dan wel meer verzorgingsproducten nodig, maar een korte baard moet vaker bijgehouden worden. Bij Barbaric.nl kun je terecht voor allerlei baard verzorgingsproducten. Denk hierbij aan baardolie, -balsem, -shampoo en -conditioner. Naast deze verzorgingsproducten hebben we ook een ruim assortiment aan scheer- en trimproducten.