Samen 1
Financieel

3 voordelen van het inhuren van een belastingprofessional

#1) Vertrouwen dat uw belastingaangifte correct is ingediend. We willen allemaal problemen met de Belastingdienst vermijden. Een fout in uw belastingaangifte kan leiden tot boetes, rente over uw saldo of zelfs een controle. Niet leuk.

Een voordeel van het werken met een gekwalificeerde fiscalist is de gemoedsrust dat wat u indient geen grote fouten bevat.

#2) Het krijgen van een-op-een advies over inhoudingen en aftrekken. Uw doel is om zo veel mogelijk aftrekposten en kredieten waarvoor u in aanmerking komt voor het verminderen van uw fiscale factuur te benutten.

Onderzoek naar de regels voor belastingaftrek op de Belastingdienst website is genoeg om iedereen hoofdpijn te bezorgen. Hier komt een expert van pas.

Begeleiding is vooral nuttig voor iedereen die zelfstandig ondernemer is. Het rapporteren van zelfstandige inkomsten, zakelijke uitgaven, de dekking van de gezondheidszorg en andere zaken kan een uitdaging zijn. Het kan nuttig zijn om met een adviseur samen te werken, althans het eerste jaar dat u de touwtjes in handen heeft.

# 3) Belastingadviseur kosten kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. De kosten van de belastingvoorbereider zijn een diverse kostenpost. Afhankelijk van het aantal andere diverse kosten die u jaarlijks hebt, kunt u mogelijk de kosten van de belastingvoorbereider afschrijven.

Voorbeelden van andere diverse kosten zijn kosten die u helpen om inkomsten te genereren, zoals cursussen voor werk en niet-vergoede zakelijke uitgaven uit uw baan.

In totaal moeten uw overige kosten (inclusief de kosten van de belastingvoorbereider) een bepaald percentage van uw gecorrigeerde bruto-inkomsten bedragen om van deze aftrek gebruik te kunnen maken. Als u aan deze voorwaarde voldoet, is de kwijtschelding een extra stimulans om iets meer te betalen voor een belastingadviseur.

Op zoek naar belastingadviseurs Nederland? Kijk dan eens op belastingadviseurkaart.nl

https://belastingadviseurkaart.nl/