Samen 1
Image default
Kinderen

3 tips voor tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap moet je natuurlijk op heel veel verschillende dingen letten. In dit artikel wordt nog eens kort opgesomd wat belangrijk is om op te letten.

Voeding

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om, gezond en variërend te eten. Op het moment dat je de Schijf van Vijf volgt, krijg jij maar ook je meer dan genoeg goede voedingsstoffen binnen. Ook is het slikken van foliumzuur en vitamine D aangeraden. De hoeveelheid die je daarvan nodig hebt, kun je niet/ nauwelijks uit je voeding halen. Ook nog prettig om te weten, eet geen rauw vlees en/of vis. Dit geeft een risico op besmetting met toxoplasmose, listeria en salmonella.

Beweging

Je hebt er waarschijnlijk geen zin in, op het moment dat je bijvoorbeeld hoogzwanger bent. Maar bewegen, op welke manier dan ook, is serieus goed voor jou en je kind. Sporten, dat is iets wat zwangere vrouwen toch vaak akelig vinden. Aangezien ze bang zijn dat het slecht is voor het kindje. Dat is juist niet waar, je kindje ligt veilig en zal juist in slaap vallen door het geschommel. Tijdens het sporten zal je doorbloeding beter worden. Het mooie daarvan is dat ook de placenta beter doorbloedt, raakt en dat is de belangrijkste voedselbron voor je kindje. Hierdoor krijgt je kindje meer voeding zuurstof doordat jij sport. Natuurlijk hoef je niet elke week te sporten, test bijvoorbeeld al eens de kinderwagen, of kijk of het autostoeltje past. Ook dit is een goeie beweging.

Zwangerschapskleding

Op het moment dat je (hoog)zwanger bent, begin je te merken dat je favoriete broek nou niet echt bepaald lekker zit. Natuurlijk zou je die favoriete broek nog iets langer kunnen dragen door middel van een sluiting gemaakt van elastiekjes. Maar dat houdt het niet lang vol. Een uitstekende oplossing hiervoor is zwangerschapskleding. Het ziet eruit als een normaal kleding stuk, maar het is speciaal aangepast op je groeiende buik, borsten en breder wordende heupen. Zwangerschapskleding is gemaakt van stoffen die ervoor zorgen dat de kleding ‘meegroeit’ op het moment dat je buik ook groeit. Hierdoor zit het altijd comfortabel.

https://www.vertbaudet.nl/zwangerschapskleding.htm