Samen 1
Kinderen

Drie manieren om de eerste Moederdag van je vrouw onvergetelijk te maken

Als je samen net een kleintje hebt gekregen sta je er misschien niet zo snel bij stil wanneer het Moederdag is. Ja van je eigen moeder wel, maar voor je vrouw of vriendin is het opeens ook een hele speciale dag. Haar eerste Moederdag is bijzonder en emotioneel, dat zal je merken. Dus hulde aan de man die daar extra werk van maakt en haar verrast op deze bijzondere dag.

Wanneer is het Moederdag?

Goed om te weten dat Moederdag elk jaar op dezelfde dag valt: de tweede zondag van mei. Dat zet je in je agenda om nooit meer te vergeten. Het is man eigen om er vrij laat achter te komen dat het weer bijna die tijd van het jaar is. En hoe langer je wacht, hoe lastiger het is om nog een bijzonder en betaalbaar cadeautje in huis te halen. Houd daar dus rekening mee. Last minute cadeautjes zijn meestal erg voorspelbaar en niet zo origineel.

Maar waarom is die eerste keer als moeder dan zo belangrijk?

De hormonen spelen een grote rol, net als alle eerste keren met je baby. Of die kleine net geboren is of al een paar maanden. Alles is nieuw en speciaal, net als die Moederdag waarop zij voor het eerst gevierd wordt als mama.

Geef haar een bijzonder cadeau

Natuurlijk wil je iets moois voor je partner kopen. Iets dat het moederschap weerspiegelt en dat symbool staat voor de band tussen haar en de kleine. Sieraden zijn dan een uitkomst, zeker mama sieraden die hier speciaal voor zijn ontworpen. Er zijn speciale kettingen, armbanden en hangers waar je uit kan kiezen.

Helemaal speciaal is het natuurlijk als je een armband met de naam van jullie kindje erop laat maken. Dat zal ze zeker waarderen en nooit meer vergeten. Het beste kies je voor iets van echt zilver of goud, want zo’n unieke herinnering wil je voor altijd bewaren en dan moet het wel van een mooi materiaal zijn.

Ontbijt op bed

Met alleen een cadeau kom je natuurlijk niet weg. Moederdag valt of staat met een heerlijk en uitgebreid ontbijtje. Maar wat zijn de ingrediënten van een ontbijt op bed? Zorg voor een stevig dienblad en maak dat mooi op. Lekkere (warme) broodjes, een croissantje, een zacht gekookt eitje en vers geperste jus d’orange mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar ook vers fruit, een klein vaasje met een bloem erop en een verse koffie maken het helemaal af.

Vertel haar hoeveel je van haar houdt

Het doel van het vieren van Moederdag is dat je haar laat weten hoeveel je van haar houdt. Dat laat je al zien door haar te verrassen met een cadeau en ontbijt, maar je kan het ook vertellen in een persoonlijke boodschap. Denk aan een handgeschreven kaart waarin je vertelt waarom deze dag zo bijzonder is en hoe je haar vindt als moeder nu jullie samen een baby hebben gekregen. Zet er ook de datum op dan zal ze deze kaart voor altijd bewaren en steeds opnieuw lezen.

Kortom: die eerste Moederdag is écht eentje om extra aandacht aan te besteden. Het laat je van je beste kant zien en geeft haar echt het gevoel dat ze een goede moeder is. Doen dus!