Samen 1
Image default
Bedrijven

Wat is correct? Elektricien of electricien

In de Nederlandse taal kennen we veel regels en vaak genoeg hebben deze regels ook weer regels. Het is dan ook niet gek dat Nederlands een moeilijke taal is en dat er veel fouten worden gemaakt. Er worden vaak woorden verkeerd geschreven zonder dat ze het doorhebben, vaak is dit zo omdat het normaal is geworden om het op die manier te schrijven. Elektricien of electricien is ook een woord wat vaak verkeerd geschreven wordt. Maar elektricien is het juiste woord. Een goede manier om te oefenen is om veel te lezen.

Een elektricien en zijn dagelijkse werkzaamheden

Aanleggen en onderhouden van elektrische installaties of elektra is de voornaamste bezigheid van een elektricien. Bij grotere projecten kan hij ook complete infrastructuren voor elektra maken. Het onderhouden en aanleggen gebeurd het meest bij mensen thuis, dit doet hij meestal aan de meterkasten of dergelijke apparatuur. Ook wordt er vaak buitenverlichting aangelegd of stopcontacten. Voor alle klusjes waar elektriciteit bij komt kijken kan je een elektricien dus bellen.

Kortsluitingen

Wat net zo vaak voorkomt als aanleggen en onderhouden zijn kortsluitingen. Door de kennis die een elektricien heeft omtrent elektra, is de kans groot dan een kortsluiting goed verholpen wordt en dat het niet zo snel meer terug komt. Een elektricien kijkt hier vaak naar de meterkast en past deze zonodig aan, maar kijkt ook naar apparaten waar het probleem misschien kan liggen. Een elektricien kan nooit met 100% zeggen dat een kortsluiting nooit meer terugkomt, de kans verkleinen dat het in de nabije toekomst nog een keer gebeurd is wel te voorkomen.

Elektricien Regio Vleuten 

Elektriciens raden niet aan om zelf werkzaamheden aan elektra uit te voeren. Elektricien Vleuten 24/7 kan uitstekend helpen met genoeg gespecialiseerde elektriciens in dienst. Door de 24/7 nooddienst kun je ze altijd bereiken.