Samen 1
Image default
Energie

Alleen samen kunnen we de wereld verbeteren

Als de opwarming van de aarde maar door blijft gaan en de temperatuur maar blijft stijgen, dan heeft dit ernstige gevolgen voor de aarde en natuurlijk voor ons. We moeten er daarom met z’n allen voor zorgen dat de temperatuur niet verder zal gaan stijgen. Maar wat kunnen we doen?

We moeten het met elkaar doen

Wat ten eerste belangrijk is, is dat we het met elkaar doen. Je kan namelijk beter veel met veel mensen een beetje doen, dan een paar mensen heel veel. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, komen we namelijk al een heel eind. Heel veel mensen zijn nog hier nog niet bewust van, maar dat is wel heel belangrijk. Ben jij wel al bewust? Deel dat dan ook met zoveel mogelijk mensen, zodat iedereen er rekening mee kan houden. 

Zoek alternatieven

Verder is het natuurlijk belangrijk om zo min mogelijk mee te helpen aan de opwarming van de aarde. Om dit te doen, is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat je er precies aan kunt doen. Zo stoten benzineauto’s veel CO2 uit en daarom is het goed om een alternatief hiervoor te zoeken. Een elektrische auto is een uitstekende oplossing, bijvoorbeeld de Tesla Model Y of de Kia EV6. Een elektrische auto stoot namelijk een stuk minder CO2 uit dan een benzineauto. Verder kun je bijvoorbeeld minder vlees eten. De veehouderij is namelijk ook een grote oorzaak van de grote hoeveelheid CO-uitstoot. Helemaal geen vlees meer eten is niet per se nodig, maar minderen kan altijd goed zijn. Denk ook hierbij eens aan alternatieven, eet bijvoorbeeld wat meer groente of neem een keer een vegetarische hamburger.

Wanneer we allemaal een beetje doen, komen we het verst. Wees zelf dan ook creatief bij het zoeken naar alternatieven. En voel je vooral niet meteen schuldig wanneer je een keer verkeerd bezig bent. Wanneer je je ervan bewust bent, ben je al heel ver. En zorg er dan ook voor dat je mensen om je heen bewust maakt.