Samen 1
Energie

Bespaar nu met energiebesparing zakelijke kosten

Als ondernemer met een bedrijfspand heeft u natuurlijk altijd te maken met specifieke kosten binnen het kantoorpand zoals energiekosten. Het is fijn om kosten zo laag mogelijk te houden en zo veel mogelijk kosten te besparen. Er zijn een aantal manieren op binnen het bedrijfspand te besparen op energiekosten. Over deze manieren leest u meer in dit artikel.

Voorkom onnodig energieverbruik

Een belangrijke eerste stap is het voorkomen van onnodig energiegebruik. Veel mensen laten de airco nog even aan staan terwijl de ramen open staan, laten de verwarming aan wanneer ze even weg gaan van het kantoor of heel onschuldig; ze laten een stekker in een stopcontact zitten waar geen apparaat aan zit verbonden. Zelfs dit laatste kan enorme kosten besparen. Het is immers zo dat zelfs als er een stekker in een stopcontact zit zonder dat er wat wordt geladen er elektriciteit wordt verbruikt. Tevens het onnodig aan laten staan van lichten is een enorme verspilling van energie. Deze manier van verspilling valt onder de bekendste vormen, maar ook deze vorm gebeurt nog erg vaak. Verder is het handig om even te kijken hoe goed uw ruimte eigenlijk is geïsoleerd. Een goede isolatie zorgt immers voor een aardige energiebesparing.

Energieleverancier met de laagste energietarieven

Het is slim om energieleveranciers te vergelijken met het gebruik van een energievergelijker. Kijk naar welke leverancier voor u, op uw pand de beste energieleverancier is en het goedkoopst is. Het kan zo zijn dat bij u thuis de energieleverancier die u heeft voor thuis de meest besparende is, maar dat op uw bedrijfspand een andere leverancier de meeste kosten bespaard. Het kan eventueel ook slim zijn om van de diverse leveranciers de aanbiedingen te bekijken en vergelijken en eventueel bij de leveranciers langs te gaan.

Stap over en begin met besparen

Om zo veel mogelijk energiekosten te besparen is een erg slimme keuze die u kunt maken het overstappen naar een energiecontract met lage energietarieven. Energie vergelijken zakelijk kunt u gemakkelijk doen via de website van easyswitch.nl.Bij diverse leveranciers heeft u wat dit betreft keuzes, maar ook hierbij kan het best zo zijn dat de ene voor u handiger is dan de ander. U kunt bij een energiecontract met lage energietarieven bijvoorbeeld besparen door middel van goede isolaties, maar ook door middel van technisch zeer goede zonnepanelen. Zonnepanelen behoren tot de energiezuinigste methodes die er momenteel zijn en zo worden steeds meer gebruikt, zowel door overheden als door individuele mensen.