Samen 1
Image default
Energie

Waarom zou je zonnepanelen plaatsen?

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om energiekosten te compenseren, de milieu-impact van uw huis te verminderen en tal van andere voordelen te bieden, zoals ondersteuning van lokale bedrijven en bijdragen aan energieonafhankelijkheid. Het installeren van zonnepanelen brengt veel voordelen met zich mee, zoals kostenbesparing. Zonnepanelen verlengen ook de levensduur van een dak omdat ze beschermen tegen de elementen zoals regen, sneeuw en puin. Ze maken het huis in de zomer energiezuiniger omdat de hete zon niet direct op het dak staat. Het wordt in plaats daarvan geabsorbeerd door de panelen die de staltemperatuur lager houden. Hiermee helpt u geld te besparen op elektriciteit.

Helpt het milieu

Zonnepanelen halen schone, pure energie uit de zon. Het installeren van zonnepanelen op uw huis helpt de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan en vermindert onze collectieve afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Traditionele elektriciteit wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen zoals steenkool en aardgas. Wanneer fossiele brandstoffen worden verbrand om elektriciteit te produceren, stoten ze schadelijke gassen uit die de primaire oorzaak zijn van luchtvervuiling en wereldwijde klimaatverandering. Hernieuwbare energie verbetert ook de volksgezondheid. Kolen- en aardgascentrales produceren lucht- en waterverontreiniging die schadelijk is voor de menselijke gezondheid. Het vervangen van fossiele brandstoffen door hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie kan echter zowel voortijdige sterfte als de totale kosten voor de gezondheidszorg verminderen. Hoewel de productie van fossiele brandstoffen aanzienlijke watervoorraden vereist en watervervuiling veroorzaakt, heeft zonne-energie weinig tot geen water nodig om te werken. Niet alleen vervuilen zonnepanelen de watervoorraden niet, het legt ook geen druk op de watervoorziening van de wereld. Zonnepanelen werken ook tijdens een droogte of hittegolf. Steenkool, aardgas en kernenergie gebruiken grote hoeveelheden water voor koeling. Tijdens hittegolven of ernstige droogtes, zoals we de afgelopen jaren hebben meegemaakt, loopt de elektriciteitsopwekking gevaar. zonnepanelen hebben geen water nodig om elektriciteit op te wekken, wat een ultiem voordeel is.

Helpt de wederverkoopwaarde van uw huis te verhogen

Zonnepanelen verbeteren uw inruilwaarde aanzienlijk. De meeste huizenkopers begrijpen het belang van zonnepanelen voor een huis, vooral omdat het systeem al aanwezig is en ze de initiële investering en installatie niet hoeven te doen. Volgens onderzoek zien de meeste huiseigenaren een stijging van de inruilwaarde van € 2.000 per geïnstalleerde kilowatt. Dat betekent dat als u een systeem van 3,1 kilowatt installeert, u de wederverkoopwaarde van uw huis met bijna € 10.000 kunt verbeteren.