Samen 1
Image default
Geschenken

BIC, nog steeds de absolute wereldleider op het vlak van zak-aanstekers

De geschiedenis van de bic-aansteker in een notendop

Het was Marcel Bich die ervoor zorgde dat de allereerste bic-aansteker het licht zag in 1973, waarmee hij zichzelf de uitvinder van de zak-aansteker mag noemen. Toen hij de intussen alom bekende bic-aansteker bedacht, wou hij zichzelf onderscheiden door een zak-aansteker te ontwerpen die goed in de hand zou liggen, maar ook door heel hard in te zetten op de kwaliteit en veiligheid van het product.

Het zijn deze strenge kwaliteit- en veiligheidsnormen die vandaag de dag nog steeds door bic worden gehanteerd, die er uiteindelijk voor zullen zorgen dat Bic tot op de dag van vandaag de absolute wereldleider is geworden als fabrikant van zak-aanstekers.

Tegenwoordig wordt Bic geleid door François Bich, zoon van Marcel Bich, en heeft het bedrijf intussen vestigingen in Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten en Brazilië, en worden er dagelijks gemiddeld zo een 6 miljoen bic-aanstekers geproduceerd.

Kwaliteit en veiligheid als topprioriteit

Bij BIC worden kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel gedragen. BIC maakt er een erezaak van om de kwaliteit- en veiligheidsnormen van het bedrijf een pak hoger te leggen dan deze van de internationale veiligheidsstandaard, die op zich al vrij strict zijn.

Zo is een BIC-aansteker bestand tegen temperaturen tot en met maar liefst 75° Celsius en dit gedurende 8 uren. Een BIC-aansteker zal bovendien pas stuk gaan wanneer je de aansteker laat vallen van een hoogte van meer dan 3 meter, waar de internationale veiligheidsstandaard slechts anderhalve meter bedraagt. De zogenaamde Torture Test wijst bovendien ook nog eens uit dat BIC-aanstekers het pas zullen begeven bij een luchtdruk van 30 bar waar de internationale standaard voor zak-aanstekers 15 bar bedraagt.
Daarenboven ondergaat elke BIC aanstekers ook nog eens zo een 50 individuele automatische controles. Je kan als consument zeker zijn van een betrouwbaar, veilig en kwalitatief hoogstaand product. Elke BIC aansteker die wordt verkocht werd eerst standaard individueel onderworpen aan een batterij van zeer grondige en strenge controles.

Bedrukken van BIC aanstekers met eigen logo of reclameboodschap

BIC aanstekers zijn omwille van hun eenvoudige vorm makkelijk te bedrukken, wat hen interessant maakt als promotiemateriaal voor bedrijven. BIC maakt hiervoor gebruik van heel veel uiteenlopende en geavanceerde technieken, en de mogelijkheden om de BIC aanstekers te bedrukken zijn gewoonweg eindeloos.

Niet enkel kan je er als klant voor kiezen om de BIC aanstekers te voorzien van een persoonlijk logo of een reclameboodschap in alle mogelijke kleuren en tinten die je jezelf maar kan bedenken, BIC biedt zelfs nog meer!
Als klant heb je ook nog eens de mogelijkheid jouw BIC-aansteker net dat tikkeltje extra te geven. Zo kan je als extra mogelijkheid kiezen voor een opdruk met glow-in-the-dark, een opdruk met reliëf, een opdruk met glitters tot zelfs een opdruk die aanvoelt als fijne zandkorreltjes.