Samen 1
Image default
Geschenken

Heeft u oude munten liggen? Verkoop ze bij Inkoop Goud Gouda

Munten verkopen

Waar moet u op letten als u munten wilt verkopen?  Wij zullen een aantal punten voor u op een rij zetten.

Welke factoren bepalen de waarde bij het verkopen van munten?

 

Factor 1: de tijd

Hou ouder de munt is hoe waardevoller deze wordt. Behalve de leeftijd van de munt speelt ook vraag en aanbod een grote rol. Is de vraag groot dan zal de prijs ook hoger worden. Het is daarom belangrijk op de hoogte zijn van wat de markt doet. 

Een munt uit vroegere tijden die nog in goede staat is zal in de meeste gevallen een goede prijs opbrengen bij het verkopen van deze munten.

 

Factor 2: de hoeveelheid munten die u wilt verkopen 

Hoe zeldzamer een munt hoe meer deze waard zal zijn. Er zijn vele internetpagina’s waar u de waarde bij het verkopen van uw munten kunt nakijken. Niet alleen de hoeveelheid munten die u wilt verkopen telt mee maar ook de regio waar de munt in omloop was.

 

Factor 3:Fouten bij het slaan van munten

Bij het verkopen van munten, net zoals bij het verkopen van postzegels, zijn fouten bij het slaan van munten een goede reden om een betere prijs te krijgen voor de munt. 

Er zijn bijvoorbeeld euromunten van 2008 en jonger die nog de oude kaart van Europa op een van de zijde bevatten. Dit is een fout bij het slaan. In 2007 zijn Roemenië en Bulgarije namelijk toegevoegd aan de EU en daarom is ook de kaart van Europa veranderd. Vanaf 2008 zou dus de nieuwe kaart van Europa op de munten moeten staan waarop men beide landen kan zien. 

Is dit niet het geval dan kan zo’n munt bij het verkopen van munten een bedrag tot wel 600€ opleveren. 

 

Factor 4: Thematische collecties

Komt u door een erfenis of aankoop in het bezit van een muntenverzameling en u vindt een thema in deze muntenverzameling, dan is het waarschijnlijk dat u bij het verkopen van de munten ook hiervoor een goede prijs kunt ontvangen. Zeker als de verzameling compleet en uit een historische periode is. Ook een verzameling van herdenkingsmunten uit een bepaald land of regio kunnen waardevol zijn. 

 

 

http://inkoop-goud-gouda.nl