Samen 1
Image default
Geschenken

Horloge toe aan onderhoud? Breng uw horloge naar Juwelier Jos

Horloge reparatie – waarom duurt het zo lang?

Onze horloges zijn sieraden die vaak en veel gebruikt worden en die eigenlijk dag in, dag uit lopen.

Het is dus mogelijk dat het horloge op een gegeven moment mankementen krijgt, zoals bijvoorbeeld het langzamer lopen of zelfs stilstaan of het losraken van een stift of een wijzer.

In plaats van een nieuw horloge te kopen is het een goed idee om naar uw juwelier te gaan voor een horloge reparatie. Uw juwelier heeft een gespecialiseerde uurwerkmaker in dienst die uw horloge vakkundig kan repareren en waar nodig onderdelen kan vervangen. Een horloge reparatie wordt vaak verbonden met een servicebeurt van het uurwerk waardoor het uurwerk weer jaren lang mee kan. Een horloge reparatie kunt u vergelijken met een apk voor uw auto.

 

Voor welke horloge reparatie kunt u bij ons terecht?

  • Horloge reparatie zoals het vervangen van een batterij, uurwerk of kroon en/of stift
  • Onder horloge reparatie valt ook het vervangen van een horlogeband of het repareren hiervan
  • Ook het glas in uw horloge valt onder horloge reparatie. Het glas kan gekrast zijn, dan zullen wij het polijsten als de krassen niet te diep zijn. Is het glas kapot dan zullen wij het glas vervangen.
  • Een verder onderdeel van horloge reparatie is het waterdicht maken van horloges. Dit wordt gedaan in een speciaal hogedruk apparaat. Als u uw horloge ter reparatie aanbiedt, zullen wij u bij aanname een prijs indicatie of prijs opgaaf doen.
  • De inspectie en het schoonmaken en onderhouden van uw horloge valt voor ons ook onder het kopje “horloge reparatie”.
  • Overige horloge reparaties zijn bijvoorbeeld het stellen van de sluiting, het vastzetten van nummers op de horlogeplaat en het graveren van uw horloge.

 

Horloge reparatie – duur van de reparatie

Zeker als het gaat over reparatie van kapotte onderdelen van uw horloge is het mogelijk dat wij onderdelen moeten bestellen bij de fabrikant of onderdelen-leverancier. Wij zijn dan van de fabrikant of leverancier afhankelijk om uw horloge reparatie tot een goed einde te brengen. Daardoor kan het zijn, dat bij een complexe horloge reparatie de wachttijd langer is dan u van ons gewend bent. 

Soms kan een horloge reparatie binnen een dag uitgevoerd worden. De zogenaamde “kleine” horloge reparatie zal tussen de 1 à 2 weken duren en “grote” horloge reparatie duurt tussen de 3 à 6 weken, afhankelijk van de levertijd van de fabrikant. (Zie hiervoor de tabel op onze website). De “complexe” horloge reparatie duurt van 6 weken tot soms wel 6 maanden.

Naast het dagelijks zorg dragen voor een horloge reparatie verzorgen wij ook de restauratie van oude horloges, voeren wij taxaties uit voor verzekeringsdoeleinden en kunnen wij ook de reparatie van klokken overnemen. 

https://juwelierjos.nl