Samen 1
Image default
Hobby en vrije tijd

3 dingen die u óók kunt doen met honing

Honing, een overheerlijk en natuurlijk product. Smaakt goed in de thee of in de dressing. Maar buiten de heerlijke smaak die honing met zich meebrengt zijn er ook nog 101 andere dingen die u kunt doen met honing. Dingen waarvan u vooraf niet had verwacht dat u ze met honing zou kunnen doen, maar onmisbaar zijn in het dagelijks leven wanneer u weet dat u er honing voor kunt gebruiken. Wat zijn die dingen dan? Ik hoor het u denken en daarom leggen we u in dit artikel precies uit wat voor handige dingen u allemaal kunt doen met honing.

Het reinigen van uw gezicht

U leest het goed, deze plakkerige substantie kan werken als reiniging voor uw huid. Hoe dan? Hoor ik u denken. Heel simpel: u doet dit door 3 ingrediënten met elkaar te combineren. Deze substantie kunt u vervolgens scrubbende wijs aanbrengen op uw gezicht en 30 minuten in laten trekken. Vervolgens kunt u deze substantie afspoelen met lauwwarm water en de frisheid van uw huid ervaren. U kunt deze substantie gemakkelijk thuis maken met honing, amandelmeel en citroensap. Voor de honing kunt u het best biologische honing gebruiken, deze is van de beste kwaliteit en heeft zo min mogelijk toegevoegde stoffen. Het doseren van uw mengsel is simpel: van de honing neemt u 1 eetlepel, van het citroensap neemt u 1 theelepel en van het amandelmeel neemt u 2 eetlepels.

Honing

Honing als hoestdrank?

Honing kan werken als hoestdrank. Dat honing goed kan zijn voor de gezondheid is bij veel mensen al bekend. Maar dat het ook kan fungeren als hoestdrank wisten veel mensen nog niet. U hoeft geen enorme glazen honing op te drinken, een theelepel voor het slapen gaan kan genoeg zijn om de keel te smeren en de pijn te verlichten. Een ideale oplossing op natuurlijke wijze.

Boenwas voor uw meubels

Een ander honingproduct genaamd boenwas is ontzettend handig voor het opfrissen van uw meubelen. Dat ene houten antieke stoeltje van oma of die robuuste houten dressoir kast kunt u gemakkelijk een nieuw leven in blazen. Hoe werkt dat dan precies? Dat zal ik u eens uitleggen. Allereerst is het van belang uw meubel af te doen met een vochtige doek, zo haalt u stof en ander vuil weg. Is uw meubel echt heel vies kunt u ervoor kiezen reinigingsmiddel toe te voegen aan uw water. Hierna maakt u uw meubel droog en brengt u gelijkmatig over het gehele meubel een dun laagje boenwas aan.