Samen 1
Image default
Hobby en vrije tijd

Passende Luchtbuks kopen?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten buksen op de markt met verschillende krachten en doeleinden: van persluchtbuksen voor lange afstanden tot aan buksen voor in de achtertuin. En daar moet natuurlijk ook rekening mee worden gehouden tijdens het oriëntatieproces. In dit artikel bespreken we een aantal krachtige en populaire luchtdrukpistolen en luchtbuksen voor wat inspiratie.

Hammerli 600 luchtbuks

Voor een beginnende schutter is de Hammerli 600 het meest geschikt. Deze luchtbuks is buiten de tuin te gebruiken voor diverse doeleinden en heeft een kracht van 7,5 joule. Deze 4,5mm veerluchtbuks wordt compleet geleverd met een richtkijker waardoor je tussen de 10 tot 30 meter op het doel kunt schieten. Het is ook voorzien van een geventileerd rubber schouderstuk. Deze luchtbuksen hebben een uitstekende kwaliteit en zijn niet prijzig. Voor ongeveer €150 kan je een Hammerli 600 aanschaffen.

Hatsan Striker 1000S

Ook de Hatsan Striker 1000s kan je voor een relatief goedkoop bedrag aanschaffen. Het is een hard schietende luchtbuks en is voorzien van een fluoarisernde keep/korrel. De 4,5mm heeft een kracht van 24 joule en het is mogelijk om deze luchtbuks in de tuin te gebruiken. Wel dient de tuin groot genoeg te zijn om het de Hatsan Striker 1000S te kunnen schieten.

Hatsan Striker 1000s

Weihrauch HW80K

Als je opzoek bent naar een mooie en klassieke luchtbuks, dan is de Weihrauch HW80K wellicht wat voor jou. Deze luchtbuks heeft een houten kolf en een onverwoestbaar schietmechanisme en is verkrijgbaar in 4,5mm en 5,5mm. De Weihrauch staat bekend om zijn betrouwbaarheid en weet na al die jaren nog steeds zijn reputatie te behouden.

Gamo HPA Mi

Dit type luchtbuks is een 24-joule tactisch luchtgeweer en gemaakt voor verre afstanden. Door de gasramveer blijft deze luchtbuks krachtig en geeft het minder terugslag. Ook gaat deze luchtbuks langer mee. Het wangstuk van de Gamo HPA Mi is verstelbaar waardoor iedereen hiermee uit de weg kan. Hierdoor is het ook een zeer populaire luchtbuks. Gamo Speedster luchtbuks Meestal zijn veerbuksen enkelschots waardoor je voor elk schot een pallet in heet vat moet laden. Maar met dit type luchtdrukpistool is dankzij het 10 schots magazijn mogelijk om na het knikken van de loop door te gaan met schieten. Hierdoor wordt deze luchtbuks ook wel De speedster produceert 24 joule en is uitgerust met een gasramveer. De meest geschikte richtkijker voor dit type luchtbuks is de Hawke 3-9×40 en zorgt ervoor dat je tot ongeveer 35 meter een goed schot kan plaatsen.

Gamo HPA Mi

 

FX Crown MKII

Dit type PCP buks is enorm krachtig en geschikt voor lange afstanden. Voor een geoefende schutter is 100 meter geen enkel probleem. De FX Crown is gereguleerd en geeft voor ieder schot dezelfde hoeveelheid luchtdruk, waardoor deze buks enorm zuiver en accuraat is.