Samen 1
Hobby en vrije tijd

Hoe maak je van waardevolle edelmetalen prachtige sieraden?

Er zijn tonnen sieraden die je gemakkelijk in het winkelcentrum kunt vinden. Sommigen van hen zijn gemaakt van edele metalen waarvan je de naam niet eens kent. Juweliers maken sieraden met metalen die op veel manieren zijn verwerkt. Welke methoden worden gebruikt bij het maken van sieraden? Met een smeltoven, smeedoven of andere apparatuur? Hier zijn enkele van de methoden hoe edelmetalen worden verwerkt.

Het solderen van metaal

Dit is het proces waarbij extreme temperaturen op een klein deel van een edel metaal worden gebruikt om het gemakkelijker te buigen of te vormen. Het is gemakkelijker voor juweliers om het metaal te manipuleren nadat het het soldeerproces heeft ondergaan. Zodra de gewenste vorm is gevormd, wordt het metaal gekoeld door het onder te dompelen in water of het zelf te laten afkoelen.

Het smeden van de metalen

Smeden is een van de oudste methoden om metalen te verwerken. Het is een combinatie van warmte op het metaal aanbrengen en vervolgens hameren om de gewenste vorm te krijgen. Smeden wordt niet alleen gebruikt in sieraden, maar wordt ook gebruikt bij het maken van metalen gereedschappen zoals messen, zwaarden en andere metalen gereedschappen. Andere gereedschappen kunnen worden gebruikt bij het smeden, maar het meest gebruikte gereedschap is de hamer.

Het gieten is een wassen vorm

Als smeden een van de oudste methoden voor het verwerken van metalen is, is Low Wax Casting tegenwoordig een van de meest gecompliceerde methoden. Deze methode wordt vaak gebruikt voor een op maat gemaakt sieradenontwerp met een zeer unieke vorm of ontwerp. Het proces begint met het maken van een exacte wasvorm van het ontwerp. Het volgende dat wordt gedaan, is het mengen van een oplossing van wit poeder, vaak “investering” genoemd en water.

De oplossing wordt vervolgens samen met de wasvorm in een metalen kolf geplaatst. De oplossing hardt na enkele uren samen met de wasvorm uit en wordt in een oven geplaatst om de wasvorm te laten smelten. Dit laat ruimte over op de investering, waar het gesmolten goud of andere metalen vervolgens worden gegoten en laten drogen om de vorm van de vorm aan te nemen.

Er zijn nog veel methoden om metalen te verwerken om een ​​mooi sieraad te maken. Wat het proces ook is, het is nog steeds aan de ervaring, kennis en vaardigheden van de sieradenmaker om een ​​mooi sieraad te kunnen produceren.

https://123smeden.nl/