Samen 1
Image default
Hobby en vrije tijd

Venus in de Astrologie

Venus in de Astrologie

Venus, ook bekend als ‘Shukra’ in de Vedische astrologie, is een vrouwelijke weldoende planeet die prominent wordt besproken voor rijkdom en luxe. Het is de helderste van de 9 planeten en lijkt veel op de grootte van de aarde. Venus heerst over het astrologische sterrenbeeld vanhoroscoop Schorpioen en Weegschaal. Het is verheven in Vissen en verzwakt in Maagd. Het metaal is zilver, edelsteen is diamant, richting is zuidoost, kleur is wit, seizoen is lente, element is water en dag is vrijdag. Het brengt ongeveer 28 dagen door in een dierenriem (zodiac) en duurt 11 maanden om de baan te voltooien. Het is een vriend van Mercurius, Saturnus en Rahu; en vijand van zon en maan. Venus heerst over voortplanting en daarom is het rechtstreeks verantwoordelijk voor geboorte, vruchtbaarheid, oorspronkelijke seksualiteit. Venus is de ultieme vrouw voor mannen in hun geboortekaart.

Volgens een Vedisch geloof is Venus de zoon van de grote ziener ‘Bhrigu’ die de meester is van astrologie, spirituele wetenschap en geschriften. Venus zou de mentor of goeroe van demonen zijn. Alleen de Venus kent de kunst, gezegend door Shiva, om een dode terug te brengen naar het leven. Venus wordt ook geassocieerd met Ayurvedische geneeskunde, tantra, spreuken, hypnose, mesmerisme en alchemie.

Glamoureuze Venus

Bij Venus draait alles om dure auto’s en juwelen, goed eten en drinken, mooi huis en een gevoel van luxe. Liefde, romantiek, een goed huwelijk, vriendschappen en aantrekkingskracht zijn altijd op de kaarten voor de mensen met een sterke Venus in hunhoroscoop Weegschaal. Venus vertegenwoordigt het genot van alle soorten en daarom wil iedereen Venus aan zijn zijde. Prinses Diana had een sterke Venus in haar geboortekaart. Vanwege haar Venus-combinatie met andere planeten werd ze beschouwd als een iconische schoonheid  en de meest gefotografeerde vrouw ter wereld.

Fysiek is Venus in sterrenbeeldBoogschutter verantwoordelijk voor ogen, neus, kin, keel, geslachtsziekten, indigestie, puistjes, impotentie, verlies van eetlust, uitslag op de huid, geslachtsorganen, nieren en blaas.

Professioneel regeert Venus over de textiel- en confectiekledingindustrie, het toerisme en de reisindustrie, de voedsel- en restaurantindustrie, de hotelindustrie, de filmindustrie, de muziekindustrie, theater, poëzie en literatuur. Ook komen schoonheidssalons, juwelenzaken, kosmetische winkels, kostuums, astrologie, schilderijen, fotografie en ander creatief werk onder de invloed van Venus.

De belangrijkste periode in de Vedische astrologie, ook bekend als ‘Shukra Dasha’ of ‘Mahadasha’, is 20 jaar lang. Het is de langste ‘Mahadasja’ van elke planeet in je sterrenbeeld.

Bron:
Zodiac Horoscoop