Samen 1
Image default
Huishoudelijk

Handige tips & tricks voor het stofzuigen

Stofzuigers kunnen een waardevol hulpmiddel zijn bij het schoonmaken van uw huis. Misschien krijgt u geen bevredigend resultaat door het gebruik van de verkeerde hulpstukken of de verkeerde stofzuigtechniek. Met deze tips haalt u het beste uit uw stofzuiger.

1. Herhaal het proces meerdere keren

U moet er niet van uitgaan dat uw stofzuiger een hele kamer in één keer kan schoonmaken. Begin in een hoek en beweeg horizontaal door de kamer. Dit is de beste manier om te stofzuigen. Dit zorgt ervoor dat u alle zones stofzuigt en dat u dezelfde zones kunt schoonmaken voor een efficiënte, grondige reiniging.

2. Verschillende hoeken om uw hoofd te bewegen

U moet meerdere zones tegelijk stofzuigen. Zo krijgt u niet de beste resultaten. De hoeken zijn belangrijk bij het stofzuigen van tapijten voor haren van huisdieren. Bepaalde vuildeeltjes en puin kunnen gemakkelijker worden opgepikt als de zuigkop in een bepaalde richting is gericht. Hierdoor zullen uw vloeren er schoner uitzien!

3. Haal de zak eruit en vervang deze indien nodig

Dit is een voor de hand liggende tip voor stofzuigen, maar veel mensen zien hem over het hoofd. Een halfvolle zak/bak kan soms problemen veroorzaken met de prestaties en doeltreffendheid van uw stofzuiger. U zult meer tijd besteden aan het stofzuigen van een oppervlak met slechte resultaten, en u zult uiteindelijk meer moeite moeten doen. U moet ook uw zak controleren op gaten en slijtage om te bepalen of hij aan vervanging toe is. U kunt het beste uw zak vervangen als deze versleten of beschadigd is.

4. Hulpstukken moeten correct worden gebruikt

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de opzetstukken die bij uw stofzuiger worden geleverd. Deze handige hulpmiddelen kunnen het schoonmaken gemakkelijker en efficiënter maken. Stofzuigerhulpstukken kunnen een zegen zijn als ze correct worden gebruikt. Ze kunnen bekleding reinigen en vuil verwijderen van moeilijk bereikbare plaatsen. Voor meer informatie over de opzetstukken en hoe ze moeten worden gebruikt, raadpleegt u de handleiding of een vertegenwoordiger van het merk dat u hebt gekocht.

5. Onderhoud

Hoewel uw stofzuiger er misschien stevig en robuust uitziet, moet hij met zorg worden behandeld. U mag niet te hard aan de draden of de slangpijp trekken, omdat dit interne schade kan veroorzaken. U kunt het apparaat optillen door er voorzichtig aan te trekken en het vervolgens naar de gewenste plek rijden. U moet ook vermijden dat u te snel aan de draad trekt, omdat u uiteindelijk aan de interne draden zou kunnen trekken wanneer hij zijn maximale lengte bereikt.

Mocht hij door ruig gebruik kapot gaan, bekijk dan eerst alle stofzuiger aanbiedingen voor u gelijk een nieuwe koopt. Misschien zit er wel een koopje tussen.

6. Vermijd het opzuigen van groot vuil

Het is verleidelijk om groter vuil dan normaal op te zuigen. Dit is een slecht idee. U kunt uw motor beschadigen door grote voorwerpen of stukken aan het mondstuk van de stofzuiger te plakken. Puin dat schade kan veroorzaken, kunt u opruimen door het op te vegen of op te rapen, en vervolgens de restanten op te zuigen.