Samen 1
Image default
Huishoudelijk

Dit wordt er het meest gegeten met de feestdagen

Ja, de feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat we ons weer heerlijk mogen volproppen met eten. Van al die kerstkoekjes, tot aan oliebollen tijdens oud en nieuw, het is een groot feest. Maar wij zijn wel benieuwd wat er nu het meest wordt gegeten tijdens de feestdagen door hollanders. We hebben wel een vermoeden welke kant dit op zal gaan, maar we gaan het nu allemaal op een rijtje voor je zetten. Dus pak je heerlijke gerecht erbij en lees verder.

Mensen gaan gourmetten

Natuurlijk kan deze niet ontbreken tijdens kerst, gourmetten. Iedereen kent dit fenomeen waar je met z’n alle aan een grote tafel zit en een soort van bakplaat in het midden wordt gezet, waar je zelf je groente en vlees kunt bakken. Het is een fijn concept want iedereen kan er aan mee doen. Dat komt omdat iedereen zelf bepaald wat ze eten en dat maakt het voor iedereen leuk. Daarbij kunnen andere mensen ook voor iemand anders iets op de plaat leggen als ze ergens anders druk mee bezig zijn. Het enige nadeel van gourmetten zijn de vlekken die je kunt oplopen in je kleding en de geur die voorlopig niet meer je kleding uit gaat.

Stamppotten maken

Je hebt ook een groot deel van Nederland dat het heerlijk vind om lekker in de hollandse keuken te blijven, de stamppotten. Deze groep met mensen maken dan verschillende soorten stamppotten met verschillende vlees en iedereen kan kiezen uit zijn favoriete stamppot. Het is een gerecht dat makkelijk te maken is en waar iedereen van mee kunt eten. Daarbij is de keuze ook groot genoeg dat er voor iedereen iets tussen zit wat ze lekker vinden om te eten.

De kers op de taart

Er is natuurlijk altijd plek voor een heerlijk toetje om op te eten. Bij kerst mag je altijd een beetje overboord gaan met de lekkernijen en dat wordt ook volop gedaan. Vooral in de schepijs hoek wordt er veel gedaan en er worden speciaal voor de feestdagen heerlijke dingen gemaakt en gebakken om daarna met z’n alle ervan te smullen. Waarschijnlijk kom je wel een aantal kilo’s aan, maar het mag maar één keer per jaar dus geniet ervan.

http://etenendrinken.nl