Samen 1
Image default
Relatie

Goud inwisselen bij Inkoop Goud Gouda

Goud inwisselen

 

Kan ik mijn goud inwisselen bij de juwelier?

 

Heeft u een aantal gouden sieraden of andere gouden voorwerpen die u graag wilt inwisselen bij uw juwelier? De koerstabellen op internet kunt u als leidraad gebruiken maar deze tabellen zijn gebaseerd op het handelen in grotere hoeveelheden goud. U zult daarom zeker niet dezelfde wisselkoers ontvangen bij de juwelier. Bij het inwisselen van goud wordt bij het calculeren van de prijs rekening gehouden met smeltverlies en commissie.

 

Ook de website van Inkoop Goud Gouda heeft een makkelijk rekentool waarmee u de waarde van uw oude goud ongeveer kunt uitrekenen als u uw goud wilt inwisselen. 

 

 

Hoe gaat het inwisselen van goud in zijn werk bij Inkoop Gouda Gouda?

 

Als u met uw gouden sieraden en voorwerpen bij ons komt worden deze eerst gewogen. Bevatten uw gouden sieraden edelstenen dan wordt het gewicht van het totale gewicht afgetrokken. Op het overgebleven gewicht zal u een bedrag doorgegeven worden. Indien u dit wenst zal dit bedrag dan direct op uw bankrekening gestort worden. 

 

Wilt u liever geen geld voor het inwisselen van goud en gouden voorwerpen, maar wilt u de waarde van het goud gebruiken voor een nieuw sieraad, dan is dat ook mogelijk.  Ons winkelpersoneel en goudsmeden adviseren u hierover graag.      

 

 

Op basis waarvan wordt de waarde van mijn goud berekend?

 

De goudkoers, zoals alle vele andere koersen, is hoofdzakelijk gebaseerd op vraag en aanbod tussen verkopers en kopers. De goud- en de zilverkoers is gestandaardiseerd en wordt uitgedrukt in Dollars per Troy ounce. (31,103 gram).

 

De koersen van zilver en goud reageren op verschillende invloeden zoals bijvoorbeeld de toestand van de wereldeconomie, de dollarkoers, deflatie en geopolitiek. Dit houdt in dat de waarde van uw goud elke dag weer anders is. De koersen kunnen zelfs verschillen van uur tot uur.

 

Goud, en ook het inwisselen van goud op kleine schaal, wordt nog steeds gezien als een veilige investering. De waarde van goud is redelijk stabiel en stijgt zelfs vaker dan dat hij daalt. Zeker in tijden van globale economische crisis, zoals de huidige Covid-pandemie, blijft goud een goede optie. 

 

 

Wat kan ik aan goud inwisselen?

 

U kunt gouden sieraden verkopen, munten en gouden voorwerpen inwisselen. Let u wel op dat de sieraden en voorwerpen van echt goud zijn. U kunt dit zien aan de waarmerken die in de sieraden zijn geplaatst. Vergouden sieraden kunnen wij helaas niet inwisselen.

 

Als u gouden sieraden inwisselt kunnen dit oude en nieuwe sieraden zijn. Het maakt niet van welk karaat het sieraad gemaakt is. Het karaat van het goud wordt door ons bij de calculatie meegenomen.

http://inkoop-goud-gouda.nl