Samen 1
Image default
Zorg

Haal alles uit je zwangerschap

Als je zwanger bent kun je soms even door de bomen het bos niet meer zien. Er verandert zo ongelooflijk veel in een keer in je leven, dat het lastig kan zijn om constant positief te blijven. Je bent natuurlijk op sommige momenten wel heel gelukkig, maar de zwangerschapskwaaltjes brengen ook moeilijkheden en vervelende gevoelens met zich mee. In deze blog wordt beschreven hoe jij je vast kunt houden aan het geluk, en daardoor dus alles uit je zwangerschap kunt halen. 

Ga schrijven

De eerste tip is het uitschrijven van je gevoelens. Koop een boekje tijdens je zwangerschap en schrijf hier dagelijks, om de dag of wekelijks op hoe je je voelt op dat moment. Als je begint met schrijven zal je merken dat sommige dagen positiever uitvallen dan andere. Wanneer je een negatieve dag ervaart, kun je in dit boekje juist de positieve dagen teruglezen: dit zal je extra gelukkige energie geven. Je zou ook aan een vriend of familielid kunnen vragen of ze zo een boekje voor je zouden willen kopen. 

Praat met je verloskundige

Een goede verloskundigenpraktijk waar je je op je gemak voelt, kan echt je zwangerschap verbeteren. Zorg daardoor dus ook dat je in deze praktijk iemand vindt waar je goed mee kunt praten, en je het eerlijk durft te zeggen als je je wat minder voelt. De verloskundigen zijn erin gespecialiseerd om je daarmee te helpen, dus voel je vooral niet bezwaard. Communiceren over je gevoel is de eerste stap naar het verbeteren van dit gevoel.

Blijf bewegen

Als laatst is het altijd een goed idee om te blijven bewegen. Je vrouwelijke lichaam verandert ongelooflijk erg als je zwanger bent, en hier kan je ook onzeker door worden. Je zult bijvoorbeeld straillee kunnen gaan zien, en op bepaalde plekken wat voller worden dan je gewend bent. Dit is helemaal niet erg, en zeer herkenbaar. Toch is gebleken dat het voor veel vrouwen fijn voelt om in beweging te blijven, ook als ze hoogzwanger zijn. Dit is goed voor jou, en ook voor de baby in je buik. En zo kan je, wat ook niet onbelangrijk is, nog veel makkelijker en onbeschaamd duizend koekjes per dag weg eten. 

 

Wil je meer weten over je zwangerschap? Kijk op www.geboortecentrum.nl