Samen 1
Image default
Zorg

Tandartsverzekering afsluiten? Bij Salland is er volop keuze!

Welke zorgverzekering past bij mij? Salland helpt u graag bij het beantwoorden van die vraag. Een tandartsverzekering afsluiten? Salland heeft drie tandartsverzekeringen. We zetten ze voor u op een rij.

  • TandExtra waarbij de periodieke controle 100% wordt vergoed en de overige behandelingen voor 75% tot een maximum bedrag van € 250,00 per kalenderjaar.
  • TandPlus waarbij de periodieke controle 100% wordt vergoed en de overige behandelingen voor 75% tot een maximum bedrag van € 500,00 per kalenderjaar.
  • TandTop waarbij de periodieke controle 100% wordt vergoed en de overige behandelingen voor 75% tot een maximum bedrag van € 1.000,00 per kalenderjaar.

Logischerwijs is de laatste variant de duurste en de eerste het goedkoopst. De voordelen van de Salland tandartsverzekeringen zijn talloos. Zo zijn ze los van de basisverzekering af te sluiten. Alle erkende tandarts- en orthodontistbehandelingen komen voor vergoeding in aanmerking. Een aanzienlijk deel van de bijkomende techniekkosten wordt vergoed. De beugels van de kinderen worden vergoed.

Collectieve zorgverzekeringen

Met veel verenigingen en bedrijven heeft Salland afspraken gemaakt om het afsluiten van collectieve zorgverzekeringen mogelijk te maken. Voor verzekerden is een collectieve verzekering zeer aantrekkelijk. Tandarts- en fysiokosten worden vergoed. Om een gezonde(re) leefstijl te stimuleren, krijgt iedere verzekerde 1 maand gratis toegang tot Fitchannel.com. Op artikelen die besteld worden op Sportdirect.com geldt standaard 25% korting. En last but not least: de dekking van de collectieve zorgverzekering is landelijk.

Historische feiten

Nog even terug naar de tandarts, want we sluiten af met een paar interessante historische feiten. In de Middeleeuwen was de huidige kapper, destijds barbier genoemd, tegelijkertijd chirurgijn. Een kapper, geneesheer én tandarts dus. Pas in de 17e eeuw werd de tandheelkunde een zelfstandige medische discipline. Om tandarts te worden moest je voortaan academisch geschoold zijn. Tandartsen en tandtechniekers beschouwen Apollonia als hun bescherm- / patroonheilige. Deze heilig verklaarde martelares uit Egypte weigerde tijdens de christenvervolgingen in de 3e eeuw haar geloof op te geven. Ze werd ernstig gemarteld; volgens de overlevering werden alle tanden uit haar mond getrokken. Ze zou zelf in het vuur zijn gesprongen dat was aangestoken om haar levend te verbranden.

https://www.salland.nl/