Samen 1
Business / Business Services

5 Tips om beter vindbaar te worden op Google

Ieder bedrijf wil goed gevonden worden via Google, dat is logisch. Je kunt hier namelijk ontzettend veel nieuwe klanten uithalen. Het nadeel is dat er veel concurrentie is, hierdoor kan het even duren voor je resultaat hebt. Daarentegen is het wel een goede lange termijn strategie die ieder bedrijf toe zou moeten passen. Je hebt de mogelijkheid om dingen zelf te doen, of om het uit te besteden. Veel bedrijven kiezen voor een combinatie om het beste resultaat te behalen. Ben je ook benieuwd wat je kunt doen om je vindbaarheid te verbeteren? Wij hebben een aantal goede tips voor je vindbaarheid!

Links van andere website

De links die van andere website naar jouw website linken, zijn erg belangrijk. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Hierbij moet je er altijd rekening mee houden dat de links van goede kwaliteit zijn. Je kunt hier aan werken door bijvoorbeeld gastblogs te laten plaatsen. Een goed link profiel is erg belangrijk voor je vindbaarheid. Zorg altijd voor genoeg relevantie en variatie bij je profiel. Dit zal ervoor zorgen dat je een betere positie krijgt. Houd wel rekening met een aantal maanden voor het resultaat zichtbaar is.

On page SEO

Ook de optimalisatie van je website zelf is erg belangrijk. Hierbij kun je denken aan het gebruik van de juiste zoekwoorden. Zorg ervoor dat er relevante teksten staan op je website. Dit is het eerste wat je bezoekers van je zien, dus een noodzakelijk onderdeel van je site. Op internet kun je allerlei informatie vinden over het optimaliseren van je website voor SEO. Ook kun je hiervoor de hulp van een digitaal bureau inschakelen.

Techniek van je site

Ook de techniek van je website cruciaal. Een website die snel is, wordt namelijk beter gevonden dan een website die snel is. Je kunt dit verbeteren door de afbeeldingen te verkleinen en door voor een snelle hosting provider te kiezen. Via Google kun je checken hoe snel je website is. Als je website niet snel genoeg is kun je terecht bij een developer. Hij weet precies hoe hij je moet helpen en je website sneller kan maken.