Samen 1
Image default
Business / Business Services

Uitleggers Augustus 2021: Alle soorten tablethouders

In de maandelijkse rubriek Uitleggers pluizen we elke keer een onderwerp van A tot Z uit. We leggen daarbij in begrijpbaar Nederlands uit hoe het werkt en hoe jij er in de praktijk je voordeel mee kan doen. Deze maand hebben we het over tablethouders en de toepassing hiervan op de zakelijke markt. Dus ben jij een ondernemer, let dan op want hier zetten we een aantal zakelijke gebruiksscenario’s op een rij. 

Begin bij het begin: Welke soorten tablethouder zijn er?

Om te beginnen is het goed om te weten dat er naast de traditionele tablethoes of case nog een aantal verschillende tablethouders zijn. Alle soorten op een rij: 

  • Bescherm hoezen en cases voor tablets
  • Wand houders
  • Vloer standaards
  • Tafel standaards

Bescherm hoezen en cases voor tablets

Bescherm hoezen en cases voor tablets zijn de meest bekende variant. Deze hoesjes doe je simpelweg om de tablet heen en zorgen ervoor dat er geen of in elk geval veel minder krassen op de tablet komen. Naast kras werende eigenschappen zorgen sommige van deze cases ervoor dat de tablet ook beschermd is tegen vallen, stoten en soms zelfs tegen water en stof. Voordeel van deze variant is dat je tablet langer mee zal gaan. 

Wandhouders

Wandhouders geven je de mogelijkheid om een tablet op elke mogelijke plek aan wanden te monteren. Dit kan handig zijn als je de tablet voor een specifiek doel altijd op één plek nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toegangscontrole met pasjes, in- en uitkloksystemen of als domotica control panel voor kantoor. Je kan de wandhouder ook inzetten om de tablet voor wat ontspanning te laten zorgen. Monteer bijvoorbeeld een grotere tablet in een compacte pauzeruimte en geef medewerkers een momentje voor zichzelf samen met hun favoriete serie op Netflix. 

Vloerstandaards

Vloerstandaards zijn breed inzetbaar, van retail omgevingen tot grote evenementen. Een ding blinken ze in elk geval in uit en dat is de interactie met de klant. Door een vloerstandaard met tablet in een winkel neer te zetten kunnen klanten allerlei self service acties uitvoeren. Denk hierbij aan het invullen van persoonsgegevens om een van uw diensten af te nemen of het indienen van een terugbelverzoek.

Tafel standaards

Tafelstandaards kunnen enerzijds zorgen voor meer interactie tussen twee gesprekspartners. Bijvoorbeeld als u op verkoop of adviesgesprek bent bij een klant. Daar kan u de tablet fixeren op een tafelstandaard zodat u de handen vrij heeft voor andere zaken zoals het hanteren van producten. Als er aanleiding toe is kan u de tablet inzetten om bepaalde informatie te delen of op te slaan. Doordat tafelstandaards vaak draaibaar zijn kan u op eenvoudige wijze de tablet overdragen aan uw gesprekspartner die er op zijn beurt gebruik van kan maken. 

Speciale varianten: Waterdichte tablet cases en anti diefstal houders

Veel van bovengenoemde tablethouders zijn naast de standaarduitvoering ook verkrijgbaar met verschillende (aanvullende) features. Denk hierbij aan anti diefstal mechanismen en waterdichtheid. Zeker als u de tablet in openbare ruimten laat gebruiken is een anti diefstal tablethouder een must. De kosten van een houder wegen sterk op tegen de mogelijke vervangingskosten van een splinternieuwe tablet.