Samen 1
Image default
Business / Business Services

Verander de slaapkamer met deze leuke aanpassingen

Wellicht komt het je bekend voor: de drang om de slaapkamer te veranderen. Het eentonige interieur kan op termijn vervelen. Door een meubelstuk te verschuiven, een nieuwe kast te kopen of een muur te voorzien van een andere kleur behang kan de slaapkamer in korte tijd worden omgetoverd in een andere stijl. Stoelhoeken, snelbouwschroeven, balkdragers: de bouwmarkt zal de place to be zijn.

Indien de drang om het interieur te veranderen vaker opkomt, is het niet verstandig om deze grote aanpassingen plaats te laten vinden. Op die manier zul je maandelijks veel tijd verliezen aan het interieur van de slaapkamer. Om alsnog een vernieuwing te realiseren, zijn er ook kleinere aanpassingen mogelijk die een groot verschil kunnen maken.

Toevoeging van een klamboe

Een slaapkamer kan in diverse stijlen worden ingericht. Aangezien we iedere dag zowel starten als eindigen in de slaapkamer is het belangrijk om deze kamer te voorzien van een prettige sfeer. Op die manier kun je iedere dag stralend wakker worden en met een lach in slaap vallen.

Door het plaatsen van een klamboe boven het bed kan er een dromerige sfeer gecreëerd worden. Je zult je een prinses in eigen kasteel voelen én de muggen zullen geen schijn van kans hebben!

Opmaken van verfrestjes

Vrijwel iedereen heeft de drang om na het verven de verfrestjes te bewaren voor later. Al weten we massaal dat de verfrestjes vrijwel nooit hergebruikt worden. Toch kan het overige verf erg nuttig zijn om de slaapkamer een twist te geven.

Verzamel oude manden, vazen, krukjes, en andere, schilderbare items. Om een Scandinavische look te realiseren kun je enkel de onderkant van de objecten een kleurtje geven, denk aan de onderzijde van een mand of de pootjes van een krukje.

Buitensferen in de slaapkamer

De natuur biedt ons enorm mooie dingen, helaas hechten we hier vaak maar weinig waarde aan. Stap eens uit de comfortzone en maak een wandeling door het bos. Je zult genoeg mooie takken tegenkomen die voor een natuurlijke, huiselijke sfeer kunnen zorgen in huis.

Plaats de takken in een mooie vaak. Hierdoor kun je de slaapkamer voorzien van een simpele, goedkope maar leuke decoratie. Ook is het prettig dat de takken geen onderhoud nodig hebben en makkelijk vervangbaar zijn.

Vachtje over een stoel

Dat witte krukje in de hoek of de bureaustoel kan wel een verandering gebruiken. Om de zitplekken iets knusser en warmer te maken, is het toevoegen van een vachtje raadzaam. Zo zul je ook meer tijd spenderen op de stoel.

http://bnvtools.nl