Samen 1
Image default
Business / Business Services

Radio luisteren

Radio luisteren iedereen heeft het wel eens gedaan. Vaak luister je naar de radio als je in de auto zit of aan het werk bent. Er zijn vele radiozenders waar je naar kan luisteren. Meestal beperk je het toch maar tot 2 á 3 zenders waar je standaard naar luistert. De populairste zender in Nederland in de leeftijdscategorie vanaf 10-43 jaar is radio 2. Radio 2 wordt gevolgd door radio 10, Q-music en radio 538. Dit zijn de top-5 radio zenders in Nederland. Luister jij vaak ook naar 1 van deze zenders? In deze blog een aantal radio zenders beschreven.

Radio 538
Radio 538 is een Nederlands radio platform die onder beheer staat van Talpa. Het is een commerciële zender die vooral hits draait. De radio zender richt zich op jongeren en volwassenen. Het is vaak geen geschikte zender voor ouderen. Radio 538 draait meestal pop, rock, dance en r&b muziek. In 2003 stond de radio zender voor het eerst bovenaan als meest geluisterde radio station. Sindsdien is het regelmatig te vinden als een van de markleiders binnen de categorie 10 jaar of ouder. Radio 538 is ontstaan uit Sky hitradio een zusterstation van Sky radio.

Q-music
Q-music is ook een Nederlands radio platform. Het platform is eigendom van DPG media. Het radio station is in 2005 opgericht en speelt vooral muziek die gericht is op jongeren en jong volwassenen. Q-music was eerst Noordzee FM wat eigendom was van Talpa. DPG nam dit station over, omdat Talpa al een ongeclausuleerde frequentie pakket had met radio 538. De overname was geheel kosteloos voor DPG media. Q-Music draait vooral hints en dance muziek.

Wist je dit allemaal al over deze radio zenders? Luister jij veel naar deze zenders? Of luister je altijd naar een andere zender? Dit waren in ieder geval 2 van de 5 populairste zenders in Nederland.

http://radioguide.fm