Samen 1
Image default
Business / Business Services

Waar moet je op letten bij het inrichten van je thuis werkplek tijdens de laatste maanden van de cor

De laatste maanden van de coronacrisis zitten eraan de komen. In deze laatste maanden zal het leven waarschijnlijk steeds meer en meer terugkeren naar het normale leven zonder mondkapjes en misschien zelfs wel zonder anderhalve meter afstand. Voor iedereen die zijn thuis werkplek nog niet helemaal op orde heeft of nog een opfrisser nodig heeft in de vorm van een aantal praktisch bruikbare tips heb ik deze blog geschreven. Heb je hulp nodig bij het inrichten van je thuis werkplek? Laat even een bericht achter in de comments hieronder en ik help je zo snel mogelijk verder. 

Zorg waar mogelijk dat je niet in de woon- of slaapkamer werkt

In de ideale wereld zou iedereen een woning hebben met daarin een extra kamer om te werken. Nou snap ik ook dat niet iedereen een kamer overheeft maar mocht je in de luxe positie verkeren dat je een ongebruikte kamer hebt dan kan ik je van harte aanbevelen om deze te gebruiken als werkkamer. Dit heeft als groot voordeel dat je werk- en privé leven gescheiden zijn. Door je werk en privé leven te scheiden kan je beter ontspannen. Dit helpt op zijn beurt weer mee aan een beter herstel waardoor je de volgende dag weer vol goede moed aan een nieuwe en productieve dag kan beginnen. 

Plaats planten en bloemen voor een betere sfeer en een betere luchtkwaliteit

Planten en bloemen hebben twee hele mooie en bruikbare eigenschappen. Zo zorgen bloemen en alleen al voor dat de kamer er fris en gezellig uitziet maar planten hebben ook nog een ander groot voordeel: Ze zorgen er namelijk voor dat de oude lucht weer omgezet kan worden naar nieuwe verse lucht. Dit gebeurt tijdens de zogeheten fotosynthese, een proces waarin de plant vervuilde lucht omzet in frisse, gezonde zuurstof. 

Vervang de keukentafel voor een kwalitatieve werkplek

De keukentafel is het nieuwe bureau tijdens de coronacrisis maar iedereen die we hierover spreken klaagt over pijn, kramp en andere lichamelijke ongemakken nadat ze 9 uur aan de keukentafel op de laptop hebben zitten werken. Keukentafels zijn ook gemaakt om te eten, dit duurt meestal niet langer dan een uur en dat is dan ook direct te limiet die deze stoelen hebben. Een ergonomische bureaustoel in combinatie met een goed bureau maken echt een wereld van verschil als het gaat om productiviteit en werkcomfort. 

Bouw een buffer tussen je werktijd en privétijd in

Vroeger zorgde reistijd voor een prettige buffer tussen ons werk- en privéleven maar nu we altijd thuis werken is dit buffer weg. Opeens zijn we altijd thuis en op werk tegelijk. De scheiding tussen deze twee lijkt soms verdwenen wat kan zorgen voor rusteloosheid en frustratie. Om de scheiding tussen werk en privé weer wat terug te krijgen kan je de tijd die je normaal kwijt bent aan het heen en weer reizen naar kantoor nu gebruiken om iets anders te doen. Dat mag zelfs iets leuks zijn zoals een rondje wandelen, zo lang je maar even kan ontspannen en het idee hebt onderweg te zijn.