Samen 1
Business / Business Services

AC voedingen en DC voedingen voor een breed scala aan vereisten

Het onderscheid tussen AC voedingen (wisselstroomvoeding) en DC voedingen (gelijkstroomvoeding) is gebaseerd op de gebruikte ingangsspanning en het type uitgangsspanning. AC staat voor wisselstroom en DC voor gelijkstroom. Zowel de DC-voedingseenheid als de AC-voedingseenheid zijn verkrijgbaar in elektronicagroothandelaren met verschillende prestatiegegevens. Deze varianten zijn noodzakelijk omdat enerzijds in de verschillende regio’s van de wereld verschillende netspanningen worden gebruikt en anderzijds de elektronische componenten verschillende spanningen nodig hebben om de hoogste efficiëntiewaarden te bereiken. Een voedingseenheid is een op zichzelf staand apparaat of samenstelling voor de voeding van apparaten of samenstellingen die andere spanningen en stromen nodig hebben dan die welke door het elektriciteitsnet worden geleverd. Uitgangsspanning en maximale uitgangsstroom kunnen vast of variabel zijn. Bekijk ac voedingen.

Naast AC voedingen ook omvormers

Naast de AC voedingen en de DC voedingen zijn er ook AC/DC omvorm modules, DC/AC omvorm modules en DC/DC omvorm modules in besturingssystemen en apparaten. De eerste twee varianten zorgen ervoor dat de wisselspanning wordt omgezet naar gelijkspanning of omgekeerd, terwijl de spanning van zuivere gelijkstroomtransformatoren wordt gewijzigd. Als u als ondernemer elektronische componenten nodig heeft voor uw serieproductie, is het raadzaam om de B to B-diensten te gebruiken voor de elektrotechnische groothandel en eventueel zelfs advies in te winnen bij een elektrotechnisch bedrijf. Dit heeft als voordeel dat de ervaring die is opgedaan met het assortiment elektronische componenten van de Business to Business sector kan worden geïntegreerd in het ontwerp, zodat de optimale oplossing voor de stroomvoorziening van het interieur van de geproduceerde apparaten altijd kan worden geïmplementeerd.

Meest voorkomende voedingen in Europa

De meest voorkomende voedingen in Europa zijn 12V en 24V. Dergelijke elektronische componenten worden niet alleen gebruikt in multimedia-apparaten, maar ook in belsystemen, modeltreinen en ander elektronisch speelgoed. Voor deze laatste worden de 24V-voeding en de 12V-voeding gebruikt om het risico van het speelgoed te verminderen.

Gelijkspanning, wisselspanning? Zoveel om over na te denken

De voedingen zijn onderverdeeld in schakelende voedingen en transformatorvoedingen, de laatste nog steeds in geregelde en ongeregelde voedingen. Ze zijn allemaal beschikbaar in verschillende versies, afhankelijk van de toepassing. Meestal leveren ze een gelijkspanning, maar er zijn ook wisselspanningen en zelden constante stromen, ook wel constante stroombronnen genoemd. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om spaarlampen, halfgeleiderlasers of laders voor het opladen van batterijen te bedienen. De professionals van TTMS helpen u met gedegen kennis, kunde en onderzoek voor het beantwoorden van uw vraagstuk.