Samen 1
Business / Business Services

Bedek uw gevel met sandwichpanelen

Waar bestaat een sandwichplaat uit?

Een sandwichplaat uit drie verschillende lagen. De eerste laag is de buitenzijde. Deze is waterdicht en voorzien van een mooie coating. Dit komt doordat deze zijde zichtbaar is aan de buitenzijde van het pand. Er is dus veel aandacht besteed aan het uiterlijk van deze zijde. Het sandwichpaneel is perfect afgewerkt aan de buitenzijde voor een mooi aanzicht voor het bedrijf. De tweede laag van het sandwichpaneel is de geïsoleerde kern, deze zorgt ervoor dat het sandwichpaneel een hoge isolatiewaarde heeft. Deze geïsoleerde laag kan uit PUR,PIR of steenwol bestaan. De derde laag is de binnenzijde. Voor deze laag zijn doorgaans de eisen van uiterlijk en structuur ondergeschikt aan de buitenzijde en zijnde mogelijkheden hierin beperkt, dit is kostentechnisch.

Sandwichpanelen maken snelle montage mogelijk

Sandwichpanelen dak zijn over het algemeen bijzonder makkelijk en snel te monteren. Tegenwoordig moeten renovaties nog zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Met name om geld en tijd te besparen, maar ook omdat het pand dan sneller te gebruiken is. Bovendien zal er een minimum aan stof verspreid worden, dit komt doordat de panelen uit metaal gemaakt zijn. Ook zijn er geen water en waterhoudende bindmiddelen betrokken bij de montage en afwerking, dit geeft grote voordelen (door het ontbreken van de droogtijd).

Sandwichpanelen zijn zeer onderhoudsvriendelijk

De prijzen van sandwichpanelen liggen niet alleen gunstig bij de aankoop, maar ook de kosten voor het onderhoud blijven laag. De goedkope sandwichpanelen zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Dit is over het algemeen iets dat je helemaal zelf kunt doen. Gelukkig is de schoonmaak slechts af en toe nodig, dit komt door het hoogwaardige en onderhoudsvriendelijke materiaal dat wordt gebruikt bij het vervaardigen van de sandwichpanelen. Tevens zijn de sandwichpanelen volledig waterdicht, er is dus geen risico op lekkages. Dankzij de coating zijn de panelen bestand tegen weer en wind en loopt je teven geen risico op roestvorming of slijtage bij slechte weersomstandigheden.

http://bucon.nl/