Samen 1
Business / Business Services

Beste HDMI kabel voor 4K

beste hdmi kabel

RU Connected krijgt heel vaak de vraag wat nu precies de beste HDMI kabel voor 4K is. Er is momenteel zoveel aanbod op het internet te vinden, dat het soms best wel verwarrend kan zijn. Iedere website die HDMI-kabels verkopen, beweren dat ze de beste HDMI-kabels aanbieden. Maar is dit ook echt zo? En wanneer weet u of u een goede HDMI-kabel gekocht heeft?

Uw omgeving speelt een grote rol in het uitkiezen van een HDMI-kabel

Wanneer u een HDMI-kabel wilt kopen, zult u zien dat de prijzen ver uiteen lopen. De prijzen willen nog wel eens variëren van 5 tot maar liefst 150 euro. Maar is de duurste HDMI-kabel dan ook de beste? Ja en nee. Het ligt eraan waar u de HDMI-kabel voor wilt gebruiken en aan uw omgeving.

Als we naar uw woonkamer kijken, zijn er behoorlijk veel signalen die elkaar doorkruisen. Deze signalen kunnen het proces verstoren wat een HDMI-kabel uit moet voeren. Een HDMI-kabel heeft een “ dikke huid ” over zijn kern heen die de HDMI-kabel beschermt voor signalen van buiten. Nu zal een kabel van 5 euro een iets mindere dikke bescherming hebben, dan een HDMI-kabel van 150 euro. Maar is het voor u nodig om een dure HDMI-kabel te kopen?

Nee, dat hoeft in principe niet. Wat wij onze klanten adviseren is om eerst een lijstje te maken van alle apparaten, in bijvoorbeeld uw woonkamer, die signalen uitzenden. Dit kunnen televisies, radioʼs, mobiele telefoons of routers zijn. Wanneer u uw lijstje af heeft, kunt u bekijken of u een grote storingsbron heeft in uw kamer. Valt het mee met de stoorbronnen, dan kunt u gerust een wat goedkopere HDMI-kabel kopen.

Daarnaast kan het ook van belang zijn waar u uw HDMI-kabel voor wilt gebruiken. Bent u bijvoorbeeld van plan om uw HDMI-kabel alleen te gebruiken voor lage signaalsnelheden, zoals het verbinden van een laptop aan een beamer? Dan hoeft u geen dure HDMI-kabel te gebruiken, omdat u niet veel data zult gaan verbruiken. Daarom kan een wat goedkopere kabel voor u de juiste HDMI-kabel zijn. Voor UHD of 4K 60hz signalen zal een betere kabel noodzakelijk zijn. Aangezien er hiervoor veel meer bandbreedte nodig is.

Wij nemen uw twijfels en vragen weg

Toch blijft het een moeilijke beslissing. Welke kabel past nu bij uw televisie of home cinema set? Als je goed advies wil, neem eens contact op met RU connected. RU connected wil u ten alle tijden voorzien van advies en de tijd nemen om uw vragen te beantwoorden. Schroom dan ook niet om uw vraag te stellen, wanneer u iets niet kunt vinden. RU connected staat altijd voor u klaar! Je kan ze dus altijd een berichtje sturen voor advies.

 

http://www.ruconnected.nl