Samen 1
Business / Business Services

Dakkapel prijzen, hoe vind je de beste prijs?

Een nieuwe dakkapel koop je niet elke dag, het is een behoorlijke investering waar je lang van wilt genieten. Dakkapel prijzen kunnen per aanbieder sterk afwijken, en het is niet altijd duidelijk hoe de prijzen opgebouwd zijn, vergelijken is haast onmogelijk. Het slechte nieuws is dat je altijd een offerte op maat moet laten maken, met standaard prijzen weet je eigenlijk niet zeker waar je aan toe bent. Het goede nieuws is dat je met enkele handige weetjes snel de juiste keuze kunt maken, en die hebben we op deze pagina voor je op een rijtje gezet!

Kunstof of houten dakkapel?

Je kunt een dakkapel kopen die van kunststof is gemaakt of van hout. Hoewel hout een mooie en natuurlijke uitstraling heeft zal de levensduur van een kunststof dakkapel doorgaans langer zijn met minder onderhoud tussentijds. Let altijd op welke materialen er worden gebruikt, niet elke soort hout of kunststof is gelijk. En informeer naar de beste manier om de dakkapel te onderhouden.

Inclusief of exclusief?

Er zijn helaas veel aannemers die stunten met lage prijzen die ze groot op de website plaatsen, maar met heel veel kleine lettertjes die een geheel ander verhaal vertellen. Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW? Worden alle materialen en werkuren meegeteld in de prijs? Hoe zit het met de garantievoorwaarden van de geleverde materialen en diensten? Let ook op eventuele reiskosten voordat je een aannemer aan de andere kant van Nederland kiest.

Casco dakkapel of met volledige binnenafwerking?

Wanneer je kiest voor een casco dakkapel kun je veel goedkoper uit zijn dan een dakkapel met binnenafwerking…op het moment van aanschaf. Wanneer je de kosten van materialen meerekent die zelf afwerken met zich meebrengt, en ook nog eens de tijd die je moet spenderen bij de constructie kan de totaalsom heel anders uitpakken.

Prefab of ter plekke gemaakt?

Deze keuze geldt niet alleen voor de prijsstelling maar ook voor het gemak en de levertermijn. Bij een Prefab dakkapel wordt deze in de werkplaats van de leverancier gebouwd en vervolgens in relatief korte tijd op de woning geplaatst. Bij de klassieke methode wordt de volledige dakkapel ter plekke opgebouwd. De klassieke methode duurt langer op locatie, maar bij Prefab is de levertijd vaak een stuk langer. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden bij de leverancier.

Budget dakkapellen kunnen duur uitpakken

Let minder op de prijs maar vooral op de prijs / kwaliteitverhouding. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een goedkope dakkapel met beperkte isolatie kunnen de energiekosten flink hoger uitvallen. Daarnaast zijn er materialen die minder lang meegaan waardoor de kosten per jaar hoger uitvallen dan voor een duurdere dakkapel met zeer goede materialen. Houd rekening met het totaalplaatje en neem contact op met de leverancier voor tekst en uitleg.

Bonus tip: Een goede dakkapel heeft zijn prijs, maar goede communicatie is onbetaalbaar. Kies voor een leverancier die niet alleen een aanbod maakt, maar ook luistert naar jouw wensen, voorkeuren en de hoogste kwaliteit biedt op basis van jouw budget. Wanneer de communicatie van meet af aan moeizaam verloopt zal dat later doorgaans niet beter worden, bijvoorbeeld bij schade of garantieclaims.
http://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen