Samen 1
Business / Business Services

De draaipoort

De draaipoort is een tuinpoort van hout of metaal die zorgt voor een goede en veilige afsluiting van je terrein of tuin. De draaipoort als tuinpoort heeft verschillende mogelijkheden en heeft wel flink wat ruimte nodig. Alles over de draaipoort en of het wat voor jouw terrein is lees je in dit artikel.

 

Materialen draaiport

Een draaipoort, ofwel inrijpoort, zorgt ervoor dat je een terrein veilig kan afsluiten. De draaipoort beschikt over een of twee openslaande deuren. Doordat de deuren naar binnen of buiten openslaan vraagt de draaipoort wel wat ruimte. De materialen die het meest gebruikt worden voor een draaipoort zijn metaal, hout en gaas. Een metalen poort is vaak een spijlenpoort of sierpoort. De spijlenpoort wordt voornamelijk gebruikt bij bedrijven- of industrieterreinen. Een sierpoort is juist geliefd door huiseigenaren. De houten draaipoort wordt over het algemeen gebruikt bij huizen en weilanden. Door het hout heeft de poort een vriendelijke en zachte uitstraling. Een draaipoort van gaas zal je niet zo vaak tegenkomen. Deze woorden vooral gebruikt op weilanden.

 

Gemak en veilig gevoel

Wil je een draaipoort maar heb je geen zin om elke keer als je in de auto aankomt je poort met de hand open te doen dan kan je de poort laten automatiseren. Hierdoor gaat hij in een druk op de knop open als je aan komt rijden of weg wil gaan.

 

Voor extra veiligheid kan je er eenvoudige of elektrische sloten op laten monteren. Eenvoudige sloten zijn bijvoorbeeld cilindersloten of hangsloten. Een elektrisch slot wordt gebruikt bij poorten die voornamelijk op slot dienen te zijn en alleen door de juiste personen mogen worden geopend met bijvoorbeeld een pincode. Daarnaast kan je ook nog een camerasysteem of intercom laten plaatsen bij de poort. Hierdoor weet je altijd wat er voor je poort gebeurt en weet je wie je binnen laat.

 

De prijs

De houten variant van een draaipoort is het duurste. Een enkele deur van 100 x 100 cm heeft een prijs tussen de €140 en €600 en een dubbele deur tussen de €550 en €3.300. Als je gaat voor een metalen poort dan ben je tussen de €365 en €410 kwijt voor de enkele deur en tussen de €455 en €900 kwijt voor een dubbele deur. De goedkoopste optie is de gaaspoort met een prijs tussen de €145 en €305 voor de enkele en tussen de €320 en €700 voor de dubbele poort. Om de poort te laten automatiseren ben je tussen de €625 en €3.000 kwijt.