Samen 1
Business / Business Services

De grafstenen in Alkmaar

De grafstenen in Alkmaar, een plek waar veel nabestaanden nog langskomen om gedag te zeggen tegen de dierbaren die al heen zijn gegaan. Toch is het jammer dat veel van die grafstenen op het eerste gezicht erg anoniem zijn, afgezien van de naam die erin gegraveerd staat. Wat kan je nog halen uit de namen op de grafstenen in Alkmaar? Een naam is niets, alleen een manier om de identificeren wie degene is geweest. Alleen andere documenten kunnen nog iets zeggen over wat voor een persoon het was geweest. Artea vindt dat het anders moet kunnen. De grafstenen in Alkmaar moeten stuk voor stuk uniek zijn, om te weerspiegelen hoe ieder persoon die eronder ligt ook uniek was, en een eigen leven heeft geleid met eigen gedachten, dromen en idealen.

De grafstenen in Alkmaar, persoonlijk maatwerk

Artea werkt samen met nabestaanden om de grafstenen waar hun dierbaren onder gaan liggen in Alkmaar een persoonlijke betekenis te geven. Dit houdt vooral maatwerk in, samenwerking met de nabestaanden en vooral veel expertise in het maken van persoonlijke grafstenen die uiteindelijk in Alkmaar komen te liggen. Om een resultaat te krijgen die past bij de wensen van de nabestaanden begeleiden de vormgevers van Artea ze in het ontwerptraject. Bij dit proces van persoonlijke grafstenen maken in Alkmaar wordt er geïnspireerd, worden er ideeën geschetst en naar elkaar geluisterd.

De tijd nemen

Artea heeft gemerkt dat het helpen van nabestaanden in het ontwerpen van persoonlijke grafstenen in Alkmaar ook een speciale manier van rouwverwerking is. Dat komt omdat er tijdens het proces veel gepraat wordt over hoe de overledene vroeger was, welke herinneringen er allemaal nog zijn en waarom de overledene zo belangrijk was voor de nabestaanden. Op deze manier kunnen nabestaanden tijdens het proces van grafstenen ontwerpen voor in Alkmaar over deze herinneringen praten, en wordt het makkelijker los te laten. Wil jij ook bij Artea persoonlijke grafstenen ontwerpen voor jouw dierbare overledene? Neem een kijkje op onze website naar voorbeelden van eerder werk, en maak een vrijblijvende afspraak om te kijken naar wat er allemaal mogelijk is.