Samen 1
Image default
Business / Business Services

De voordelen van een vrachtwagen leasen

Veel mensen halen hun groot rijbewijs omdat ze vrachtwagenchauffeur willen worden, maar ook zijn er mensen die dit handig vinden omdat ze bijvoorbeeld zelf de truck kunnen rijden bij een verhuizing. Echter, als je op een incidentele manier met de vrachtwagen rijdt, wil je niet dat je een vrachtwagen koopt die dan van jouw zuurverdiende geld staat te verstoffen in de garage. Maar ook voor de zakelijke branche, waar je juist wel veel met een vrachtwagen rijdt, heeft het baat bij lage kosten als het gaat om vervoer. In beide gevallen is een vrachtwagen leasen ideaal. Je huurt de truck als het ware en zit nergens verder aan vast. Wil jij ook meer weten over een vrachtwagen leasen? Lees dan verder.

De goedkoopste manier

Een vrachtwagen leasen is een stuk goedkoper dan er één moeten kopen. Dit komt onder andere omdat je geen extra kosten er aan hebt. Je hoeft niet te betalen voor onderhoud, reparaties, verzekeringen of belastingen. Alleen de brandstof is in de meeste gevallen voor eigen rekening. 

Daarbij is het voor bedrijven erg interessant om de vrachtwagen te leasen in plaats van te kopen, omdat je dan meer speling in je liquide middelen overhoudt. Hiermee kun je meer investeren en meer winst maken dan wanneer dit geld opgaat aan je wagenpark.

Kies zelf de duur

Bij een gekochte vrachtwagen zit je aan het ding vast totdat je deze kunt doorverkopen of afschrijven. Heb je even je wagen niet nodig of stop je met je werkzaamheden, dan kan het soms even duren voordat je de wagen hebt verkocht en deze wordt hoe langer hoe minder waard. Met een leasecontract is dit niet het geval. Heb je je truck niet meer nodig, dan neemt het leasebedrijf deze weer van je over. Je betaalt niet meer voor de kosten die je niet maakt en kunt verder met de volgende stap in je leven of carrière.

Een vrachtwagen leasen is dus voor zowel gemak als kosten een stuk handiger dan een wagen kopen. Er zijn verschillende bedrijven waar leasen mogelijk is, dus heb je altijd voldoende keuze om het contract te vinden dat past bij jouw situatie.