Samen 1
Business / Business Services

Dit doet een serverkast

U kent hem vast, de Serverkast. Ook wel patchkast genoemd. Hoe u hem ook noemt. Het is de kast waar u uw server met gerust hart kunt plaatsen, ervoor te zorgen dat hij veilig is opgeborgen. Hij zorgt voor veiligheid, bescherming en stabiliteit. Uw server kan optimaal en schadevrij zijn werk doen. Maar wist u dat een serverkast meer doet dan enkel uw server beschermen? Wij leggen het uit.

Meer dan beschermen

Een goede serverkast doet dus meer dan enkel het beschermen van uw server. Het lijkt wellicht een robuuste kast die door zijn stevigheid zorgt voor een stabiele basis. Binnen in deze kast gebeurt meer. Denk aan een goed koelsysteem. Uw server maakt soms natuurlijk overuren en kan hierdoor behoorlijk verhit raken. Zeker wanneer hij zich ook nog in een kleine ruimte als de serverkast bevindt, kan deze hitte voor onveilige situaties zorgen. Een goede serverkast biedt dus verkoeling. Kent u dat geluid van een gierende server? Ook dit kunt u met behulp van een serverkast tegengaan. De buitenkant kan namelijk geluidswerend zijn, zodat het geluid sterk gereduceerd wordt. Wat een rust in uw werkruimte!

Vraag het de specialist

We noemden slechts enkele voordelen die een serverkast biedt. Er zijn zoveel meer factoren die een serverkast heeft. Neem daarvoor eens contact op met een specialist. Deze kent het aanbod serverkasten op zijn duimpje en weet dan ook precies welk exemplaar het best past bij uw wensen. Op die manier bespaart u niet alleen veel tijd. U voorkomt ook dat u straks met net de verkeerde serverkast thuis komt te zitten. Wij raden dus zeker aan om eens de mogelijkheden met de specialist te bespreken.

https://www.patchkast.nl/serverkast/serverkast-en-patchkasten/