Samen 1
Business / Business Services

Dubbel glas bestellen

Glas is een interessant, maar zeer kwetsbaar product. In allerlei soorten en maten te verkrijgen, van dubbel glas als ruit of tot gekleurd glas voor kunstwerken. Zo wordt dit bijzondere product geproduceerd.  

 

Waar bestaat glas uit?

Glas lijkt een beetje op kristal. Toch zijn er verschillen tussen de twee materialen. Zo verschilt de structuur en wordt het lood gemeten. Als er minder dan 4% loodoxide in zit wordt het glas genoemd. Als er meer zware metalen zich bevinden in het glas wordt het kristalglas genoemd.

 

Hoe wordt glas gemaakt?

De hoofdstof die er wordt gebruikt bij het maken van glas wordt kwarts genoemd. Deze grondstof wordt gewonnen uit zand. Hierbij worden meerdere grondstoffen toegevoegd zoals soda en kalk. Samen wordt dit door middel van een hoge temperatuur vloeibaar gemaakt. Vervolgens wordt het glas omgebogen tot de juiste vorm. Dit kan beteken dat het in een mal gegoten wordt voor een ruit of dat een glasblazer er zijn eigen kunstwerk van gaat maken. Hierna koelt het mengsel snel af en ontstaat er glas.

Om het glas perfect glad te krijgen voor bijvoorbeeld een ruit wordt het glas gegoten over een laagje gesmolten tin. Gesmolten tin heeft een perfect vlak oppervlak en door de spanning van het glas wordt de bovenkant ook perfect glad. Dit proces wordt het Floatglasproces genoemd en door het succes van deze methode wordt het steeds vaker toegepast bij het maken van glas.

Wilt u meer weten over glas of bent u op zoek naar glas voor in uw huis. Bestel direct dubbel glas of neem contact op met Glaskoning.