Samen 1
Business / Business Services

Een alarmsysteem met buitensirene

Kan een buitensirene inbrekers afschrikken?

Als je in een vrij afgelegen buurt woont, waar de huizen ver uit elkaar liggen, denk dan natuurlijk aan een buitensirene. Want ongeacht of je al een alarmsysteem hebt of niet, is het raadzaam om ook zo een sirene te hebben. Een sirene zorgt ervoor dat inbrekers, en elke andere slechtbedoelde persoon die je huis nadert, direct op de vlucht slaan: het geluid is zo ondraaglijk dat zelfs een dief het geen enkele seconde kan weerstaan. Om een ​​dergelijk apparaat te installeren, is het echter onvermijdelijk om de gemeentelijke autoriteit van uw plaats te raadplegen. Zij zijn de enige die bevoegd zijn om u te informeren over het toegestane geluidsniveau. En controleer vooral regelmatig of uw sirene niet onverwacht afgaat. Anders riskeert u een boete voor openbare overlast of zelfs de buitenbedrijfstelling van uw systeem.

 

De buitensirene: een perfect afschrikmiddel

 

Bijna alle alarmsystemen hebben al een geïntegreerde sirene, die begint te luiden wanneer de detectoren een abnormale situatie registreren: poging tot inbraak, overschrijding van een perimeterbeveiliging, begin van brand etc. Het is echter belangrijk om een externe alarmsirene aan het systeem toe te voegen, omdat dit de effectiviteit van het alarm verdubbelt. De beveiliging verbetert dankzij een sirene omdat het geluidssignaal sterker is en meestal gepaard gaat met een intens flitslicht. Het is daarom gemakkelijker voor buren om te worden gewaarschuwd en contact op te nemen met de politie wanneer dat nodig is. Bovendien zal dit lichtwaarschuwingsapparaat een aanzienlijk afschrikmiddel zijn en de meeste inbrekers aanmoedigen om terug te keren en om een minder beveiligde woning aan te vallen. Sommige sirenes stoten namelijk evenveel decibels uit als een straalvliegtuig dat op lage hoogte over je huis vliegt!

 

Hoe installeer je een buitensirene?

 

Voor maximale efficiëntie moet deze sirene op een hoogte van ongeveer 3 meter worden geplaatst, maar het wordt ten zeerste aanbevolen om de sirene zo hoog mogelijk te installeren. Hoe hoger deze is vastgemaakt, hoe meer het geluid op enkele honderden meters afstand te horen is. Als het is uitgerust met een visuele flits, is het nog beter zichtbaar. De plek moet voor iedereen zeer zichtbaar en ontoegankelijk zijn, wat elke poging om te neutraliseren of saboteren zal voorkomen. Tijdens de installatie moet men er op letten te voorkomen dat het alarmsysteem wordt verborgen door takken of dat het geluid wordt gedempt. Let er ook op om de sirene niet te installeren in de buurt van steunen die kunnen worden gebruikt om naar boven te klimmen en laat trouwens ook geen voorwerpen in de buurt slingeren, zoals een ladder of bezem. Om de afschrikkende rol te vergroten, kan men enkele dummy-sirenes toevoegen die nog meer de indruk wekken dat het huis zeer veilig is.

 

De verschillende soorten buitensirenes

De meeste buitenalarmsirene zijn draadloze alarmsystemen die via beveiligde radiogolven communiceren met de alarmcentrale. Er zijn drie soorten sirenes:

  • De sirene met netvoeding
  • De sirene op batterij
  • De zonnesirene met voeding door fotovoltaïsche panelen

Elk van deze verschillende alarmsirenes heeft voor- en nadelen. De “volledige draadloze” vereist regelmatige vervangende batterijen en zonnesirenes zullen uitsluitend optimale prestaties leveren in gebieden met fel zonlicht. Een draadloze sirene is eenvoudiger te installeren dan een bedrade sirene die bedrading naar het bedieningspaneel en een stopcontact vereist. De draadloze sirene kan overal worden geïnstalleerd. Het is belangrijk om te controleren of de radioverbinding tussen de besturing en de sirene goed werkt. Ongeacht het gekozen model zal het echter helpen de effectiviteit van uw alarmsysteem te vergroten. Niemand heeft toegang tot uw huis zonder uw toestemming!

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/