Samen 1
Business / Business Services

Een kleurloos gas dat veel gebruikt tijdens de productie

Wat dit kleurloze gas precies?

Om producten te kunnen produceren wordt er gebruik gemaakt van argongas. Het argon gas is in geen enkele vorm gevaarlijk, giftig, brandbaar of explosief. Het gas heeft echter wel een zuurstof verdrijvende werking en kan uiteindelijk leiden tot een verstikking. Het gas is aangetoond door het te scheiden van zuurstof, water, koolstofdioxide en een aantal andere gassen. Dit zorgt ervoor dat argon perfect mengbaar is met een van deze gassen.

Is argongas te herkennen?

Argon heeft een aantal kenmerkende eigenschappen, zo is dit edelgas zwaarder dan de lucht die we dagelijks inademen. Tevens is het kookpunt een belangrijke chemische eigenschap. Toch is dit edelgas kleur- en geurloos, dit maakt het vaak moeilijker te herkennen.

Wat zijn de functies van argon gas?

Dit edelgas wordt voornamelijk ingezet bij de productie van gloeilampen, het gas zorgt ervoor dat de gloeidraad niet doorbrandt. Ook wordt het gas gebruikt tijdens de productie van dubbel glas. In de ruimte tussen het dubbele glas zit lucht, om het gas isolerend te maken wordt er gebruik gemaakt van argon. Tevens maakt de metaalindustrie veel gebruik van argongas. Door de zuurstof verdrijvende functie van het gas is argon erg geschikt als beschermgas bij het lassen. Dit komt doordat het gas ioniseerbaar is en hierdoor kan er eenvoudig een lasboog worden gestart.

Welk argon gas is bij ons verkrijgbaar?

Wij bieden argon gas aan met een hoge zuiverheid. Zo kunt u bij ons terecht voor argon 4.6, argon 5.0 en 6.0 en meer verschillende typen. Argon is verkrijgbaar in cilinders van 10, 30 en 50 liter, waarin het gas onder druk is samengeperst. Tevens is het argongas verkrijgbaar in een vloeiende substantie. Wij zullen heel Nederland doorreizen om onze klanten te voorzien van hoge kwaliteit argon gas. Wanneer u vragen heeft over het argon gas, kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

http://www.westfalengassen.nl/