Samen 1
Business / Business Services

Een prachtig en authentiek rieten dak.

Een rieten dak is prachtig om te zien en al helemaal in vergelijking met standaard pannendak. Naast het feit dat een rieten dak er prachtig uitziet en uw woning een authentieke uitstraling geeft, heeft een rieten dak nog een (heel) belangrijk kenmerk. Dit kenmerk is namelijk het isolerende vermogen van een rietendak. Dit isolerende vermogen is al uitvoerig getest door de jaren heen, aangezien riet, met name vroeger in de westerse wereld, veelvoudig gebruikt werd. Vandaag de dag wordt riet nog steeds veelvoudig gebruikt als dakbedekking in landen waar mensen het een stuk minder goed hebben, zoals enkele Afrikaanse landen, vanwege het feit dat riet een goedkopere vorm van dakbedekking is.

Echter is het gebruik van riet als dakbedekking de afgelopen eeuwen in de Westerse wereld enorm afgenomen en zodoende is een rieten dak terecht gekomen in het duurdere segment van de huizenmarkt. Dit zorgde er echter voor dat een rieten dak nog verder uit het straatbeeld verdwijnt, terwijl het toch prachtig is om naar te kijken. Aangezien er nu toch teruggeblikt wordt op de afgelopen eeuwen, dan kan het geen kwaad om hier nog even stil te blijven staan. Vroeger was het namelijk ook zo dat rieten daken, zoals u zich waarschijnlijk al kunt voorstellen, erg brandbaar waren en daardoor natuurlijk een gevaar voor zowel uw gezin als uw eigendommen. Dit is de voornaamste reden dat men uiteindelijk is overgestapt op onder andere dakpannen. Vandaag de dag is dit brandgevaar echter door het toepassen van nieuwe technieken, technologieën en constructies enorm beperkt (ten opzichte van vroeger) en is de verzekeringspremie voor een rieten dak vergelijkbaar met dat van een pannendak.

Mocht u meer willen weten over rieten daken, de kosten van een rieten dak of over het (ingeperkte) brandgevaar, dan kunt u altijd een kijkje nemen op de website van Rietwerk Rietdekkersbedrijf.

http://www.rietwerk.nl