Samen 1
Business / Business Services

Het gemak van een systeem met barcodes

Printen is veel meer dan alleen het afdrukken van tekst en plaatjes. Er zitten hele systemen achter die verantwoordelijk zijn voor het printen van uniekheid of juist allemaal verschillend. Zo zijn deze factoren bij industrieel printen van groot belang. Een serienummer van een bepaald product heeft vaak 1 cijfer, dat niet het zelfde is als de rest van de code, waardoor elk product zijn unieke code heeft. Zo kan er één product met de code eruit gehaald worden en kan er als iets mis is meteen achterhalen wanneer deze is geproduceerd.

Een barcode printen is erg belangrijk voor een product, dit product is zo gelinkt aan een bepaalde code, door deze code kan het product gemakkelijk in het computersysteem worden opgezocht. Dit is voor winkels erg handig omdat zij zo alleen de code hoeven te scannen waardoor zij direct het product op hun scherm krijgen en zo dit product kunnen afrekenen. Ook krijgen zij direct informatie over het product zelf, maar ook over de voorraad en de verkopen van het product. Waardoor dit zeer georganiseerd en overzichtelijk is.

In supermarkten wordt er gebruik gemaakt van barcodes, omdat iedereen bekend is met barcodes, hebben verschillende supermarkten besloten om gebruik te maken van handscanners. Deze handscanners gebruiken de klanten om hun eigen boodschappen te scannen zodat zij niet meer in de rij voor de kassa hoeven te staan. Zij scannen simpelweg de barcode en kunnen dan hun producten direct inpakken omdat deze niet meer op de kassaband hoeven.

Zo zijn er tal van mogelijkheden met barcodes en is het voor bedrijven zeer overzichtelijk. Maar industrieel printen is meer dan alleen barcodes, er worden namelijk ook verpakkingen bedrukt. Dit wordt gedaan door een folie printer, een dergelijke printer maakt het mogelijk om op folie te printen. Waardoor de mogelijkheden van printen eindeloos worden, waardoor er veel verschillende verpakkingen worden geprint.

http://www.kba-metronic.com/