Samen 1
Business / Business Services

Hoe kun je zelf een webshop starten?

Je hebt vast wel eens gedacht aan een webshop starten. Het idee is interessant, maar waar moet je beginnen met een webshop starten? Welk software heb je nodig, wat komt er allemaal bij kijken en hoe kun je snel aan de slag zonder teveel kosten te maken? Met deze tips kun jij zonder hoofdpijn en frustratie zelf een webshop starten!

 

Waarom een webshop starten?

Ondernemen kan niet alleen winstgevend zijn, het is ook leuk om te doen. Een webshop starten is een veilige manier van ondernemen. De operationele kosten liggen laag, de risico’s zijn minimaal en de mogelijkheden zijn haast onbegrensd. Je kunt zelfs een webshop starten naast je normale baan en later doorgroeien naar een serieuze zaak.

 

Zorg voor de juiste producten

Je kunt een webshop starten met allerlei producten. Let op zaken als houdbaarheid, de mogelijkheid om de producten te bezorgen en je voorraadbeheer. Softijs bezorgen is waarschijnlijk geen goed idee, sieraden op maat kan wel heel interessant zijn.

 

Richt een mooie webshop in

Klanten houden van een aantrekkelijke webshop die vertrouwen uitstraalt. De layout moet duidelijk zijn, de foto’s representatief en de betaalopties veilig. Een webshop starten die aan deze voorwaarden voldoet kan via een systeem als Shoptrader. Daar zitten alle tools in die je nodig hebt voor een professionele webshop met alle toeters en bellen.

 

Ken jouw klanten

Vergeet nooit dat er achter elke aankoop ook een klant zit aan de andere kant van de transactie. Wees klantgericht, bekijk jouw winkel zoals een klant dat zal doen. Een webshop starten en hopen dat mensen gaan bestellen is niet voldoende, geef ze een reden om te kopen, en om weer terug te keren.

 

Een webshop starten is voor iedereen

Je hoeft geen topverkoper te zijn om een webshop te starten. Je hoeft geen dure locatie te huren, je hoeft je vaste contract niet op te zeggen, je hoeft alleen maar aan de slag te gaan met één of enkele goede producten en het winkel platform van Shoptrader. Je kunt gratis de software uitproberen en zien of een webshop starten ook iets voor jou is. En wij durven te voorspellen dat je het heel leuk gaat vinden!