Samen 1
Business / Business Services

Kobo en PDF files

 Kobo heeft onlangs aangegeven dat ze geen PDF bestanden meer gaan aanbieden via hun online winkel. Dit zal gebeuren per 1 november. Dit zal alleen zelfstandige publicisten betreffen en oude bestanden die enkel werden aangeboden in PDF. In deze zeldzame gevallen zal Kobo autaomatisch de PDF bestanden naar EPUb bestanden converteren. Als er boeken niet goed geconverteerd kunnen worden dan zal Kobo een email sturen met een overzicht van boeken die het converteerproces niet goed doorkomen.

Bijna alle Kobo modellen ondersteunen het bekijken van PDF files. Dit betreft onder andere de Kobo Aura Edition 2 en de Kobo Aura H2O edition 2. Eigen PDF bestanden zullen ook in de toekomst vast nog raadpleegbaar zijn.

Veel gebruikers hebben gemeld dat de boeken die in PDF werden aangeboden gratis boeken waren. Deze boeken waren vaak toegevoegd via Kobo Writing Life, wat een publiceertool was voor zelfstandige publicisten en indie artiesten. Hoewel het nog niet officieel is aangekondigd, is het voor de hand liggend dat Kobo Writing life niet meer zal toestaan dat publicisten hun werk uploaden in PDF en dat EPUB het enige formaat zal zijn dat toegestaan zal zijn.

Al vanaf het begin was het erg lastig om PDF files goed te lezen op de Kobo e-readers. Vaak waren de e-readers te sloom hiervoor. Het lijkt erop dat de ondersteuning op de e-reader zelf wel zal blijven bestaan maar dat Kobo een betere beleving wil bieden voor hun eigen diensten. Als je dus artikelen zelf download en op de e-reader zet, zal dit nog steeds mogelijk blijven.

http://kobohoesje.nl