Samen 1
Business / Business Services

Laadkompas – Een laadpaal voor de deur

Een laadpaal voor de deur 

Bij een elektrische auto is het hebben van een laadpaal voor de deur erg handig. Een stekker die vanuit het huis de energie weet te leveren is vaak voldoende, maar een specifieke laadpaal is in veel gevallen nog veel beter. Dit artikel geeft weer op welke punten u moet letten bij het aanschaffen van een laadpaal.

Het juiste vermogen van een laadpaal

Het is van groot belang voor een laadpaal om het juiste vermogen door te geven. Per elektrische auto kan het vermogen van de elektriciteit verschillen en het is cruciaal dat de laadpaal hier goed op aan zal sluiten. Het hebben van een verkeerd vermogen kan schadelijk zijn voor uw auto. In het ergste geval kan het zelfs een gevaar vormen op het gebied van brandveiligheid. Een goed advies op dit gebied over een laadpaal die bij ú past is essentieel.

Een laadpaal en de juiste aansluiting

De aansluiting van de laadpaal moet passen bij het automerk. Yazaki en Mennekes stekkers worden in Nederland het meeste gebruikt. Uitzonderingen op deze regel zijn echter volop mogelijk. Het is van groot belang voor u dat u een laadpaal bezit met de juiste aansluiting. Met een verkeerde aansluiting kunt u logischerwijs geen gebruik maken van de laadpaal.

De laadpaal en subsidie

Het is mogelijk om voor het gebruik van een laadpaal subsidie te krijgen (in veel gevallen). Het is afhankelijk van de regels die de gemeente en uw stad/dorp hierin hebben opgesteld. Subsidie kan tot wel duizend euro oplopen en een groot deel van de kosten dragen. Het kan verstandig zijn om met een gespecialiseerde organisatie in gesprek te gaan over eventuele mogelijkheden.

Duidelijk is dat het juiste vermogen, de juiste aansluiting en eventuele subsidie een belangrijke rol spelen bij het wel of niet kopen van een laadpaal. Laadkompas is een bedrijf dat alle kennis op het gebied van laadpunten in huis heeft en in staat is om een passend advies voor u te geven. Neem gerust contact op met Laadkompas om tot een oplossing te komen die voor u geschikt is!

https://laadkompas.nl/