Samen 1
Business / Business Services

Laat de accu van je smartphone zo lang mogelijk mee gaan

Vaak doen we ’s nachts onze smartphone aan de lader zonder hierbij na te denken. Smartphone is halverwege de nacht al vol, maar omdat we dan slapen blijft de telefoon maar aan de lader liggen en dit is dus helemaal niet goed voor een batterij. Toch wil je dat je telefoon zo lang mogelijk mee gaat op een dag. Je bent bijvoorbeeld werknemer of werkgever en moet wel de telefoon op kunnen nemen. Hoewel je als werkgever natuurlijk altijd een receptioniste of telefoondienst kan inschakelen, is dit voor een werknemer iets minder van belang. Daarom zullen hier een aantal tips worden gegeven voor het zo goed mogelijk opladen van jouw smartphone.

Er wordt vaak gezegd dat je de telefoon helemaal leeg moet laten gaan, voordat je deze aan de lader stopt. Dit is al een hele tijd niet meer zo, het is juist belangrijk om de telefoon vroegtijdig op te laden, dit betekent niet dat je dit al doet bij 80 procent, maar bij 30/40 procent is dit wel goed. Gebruik dan ook altijd de originele lader die jij bij de telefoon hebt gekregen, dan weet je in ieder geval zeker dat de smartphone snel en veilig wordt opgeladen. Zorg er dan ook voor dat je je telefoon niet te lang laat doorladen. Als de telefoon helemaal vol is, is het verstandig om deze uit de lader te halen. Wanneer je de telefoon in de lader laat zitten, dan kan de maximale laadcapaciteit na een tijdje afnemen. Dit wil iedereen natuurlijk voorkomen en al helemaal wanneer je vaak bereikbaar moet zijn, maar gelukkig is de telefoonservice altijd nog een oplossing.

Een aantal andere tips zijn nog dat je op de temperatuur moet letten, leg je telefoon niet in de felle zon. De accu op kamertemperatuur opladen is het beste. Ook het gebruik van je smartphone in de volle zon of in hele koude temperaturen is erg slecht. Ten slotte is het verstandig om je telefoon in gedeeltes op te laden. Behalve bij de eerste keer van het opladen van je telefoon, dan is het verstandig deze in één keer helemaal op te laden tot de 100 procent.

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/