Samen 1
Business / Business Services

Ooit gehoord van tankverlichting?

Iedereen kent wel een gloeilamp, een spotlight en/of een zaklamp. Maar tankverlichting, dat is voor veel mensen nog een vrij nieuw begrip. Toch zal tankverlichting je waarschijnlijk wel bekend voorkomende wanneer je het in een afbeelding ziet. Tank verlichting wordt namelijk vaak gebruikt in discotheken en aquaria. Benieuwd hoe deze verlichting wordt toegepast in zowel een discotheek als een aquarium? Lees dan zeker nog even verder.

Verlichting in een discotheek

Een discotheek is over het algemeen een donkere ruimte of een donker gebouw. De enige vorm van verlichting die je er tegen komt is door de felle gekleurde lampen en spotlights die alle kanten op gaan en de meest uiteenlopende kleuren hebben. Naast de spotlights, wordt hierbij vaak gebruik gemaakt van tankverlichting.

Tank lampen in een aquarium

Naast de discoverlichting kom je tank lampjes ook vaak tegen in een groot aquarium voor vissen. Deze inspectielampen verlichten het water goed, zodat je je vissen altijd goed in de gaten kunt houden. Je kunt ze dan precies volgen, en zo kun je het ook direct zien wanneer er iets mis is.

Voordelen van inspectie lampen

Deze lampen zijn geschikt voor halogeenlampen van 5 tot 100 Watt. Daarnaast zijn er verschillende kantelscharnieren verkrijgbaar en is een montage beugel voorhanden. De licht metalen behuizing is corrosie vrij en dankzij de robuuste uitvoering gaat een tank lamp ontzettend lang mee. Tot slot is het ook opvallend dat de kraag flang is en de tankverlichting is geschikt voor verschillende zones: 1, 2, 21 en 22.

Tank verlichting iets voor jou?

Heb je interesse of wil je misschien meer informatie over tankverlichtingen? Je kunt over dit onderwerp meer dan genoeg info vinden op internet. Zoek eens op termen als ‘tank verlichting’ of ‘inspectie verlichting’. In dat geval zal je zeker antwoorden vinden op je vragen over tankverlichting. 

http://www.zone-atex.nl/tankverlichting/