Samen 1
Business / Business Services

Op zoek naar een baan? Lees deze tips!

Het kan lastig zijn om een geschikte baan te vinden die aansluit op jouw studie of werkervaring. Wanneer je dan eindelijk dé baan hebt gevonden is het nog de vraag of je wel capabel genoeg bent voor de desbetreffende functie. Lees daarom onderstaande tips om niet alleen het vinden van jouw baan makkelijker te maken, maar ook de kans dat jij wordt aangenomen te vergroten.

#1 CV up-to-date

Jouw cv is je eerst indruk die je aan een bedrijf geeft van jezelf. Zorg er daarom voor dat deze tip top in orde is. Vergeet ook niet je cv aan te passen op het bedrijf waar je naartoe schrijft. Je kunt daarnaast ook onderscheidt maken in de formaliteit van je cv. Een voorbeeld: wanneer je gaat solliciteren naar een creatieve baan, probeer dan ook creativiteit te laten zien in je cv. Wanneer je voor een formele baan gaat solliciteren maak je uiteraard een strak, formeel cv.

#2 Netwerk

Maak gebruik van je netwerk en ga niet alleen op zoek naar vacatures die aansluiten op jouw profiel. Mensen waarmee je hebt samengewerkt tijdens jouw stages, weten wat de kwaliteit zijn die jij kan bieden aan je toekomstige werkgever. Vraag daarom eens na bij bijvoorbeeld je stage of hun geen zakenpartners hebben die naar werknemers zoekt. Bedrijven laten potentiële werknemers eerder langskomen wanneer deze wordt aanbevolen door een bekende.

Wat ook werkt, is het mailen naar bedrijven die echt bij jouw werkervaring en studie passen. Zelfs wanneer deze bedrijven geen vacatures open hebben staan is de kans nog groot dat je aan een baan wordt gekoppeld, omdat je zelf het initiatief neemt en motivatie toont.

Lukt het je niet om een baan te vinden? Kijk dan even op Otto Work Force. Wij hebben vacatures in heel Nederland voor iedereen.

 

https://www.ottoworkforce.nl/