Samen 1
Business / Business Services

Printen met plastic

Het 3d printen komt steeds meer voor de laatste jaren. Het is een soort nieuwe manier van produceren, door met behulp van een printer, objecten te maken. Een 3d printer heeft een speciaal printerbed. Dit printerbed kan naar temperaturen boven de 200 graden Celsius en hiermee worden dan de materialen gesmolten zodat zij als in de vorm van het eindproduct geprint worden. Hierdoor kan het materiaal in alle gewenste maten en vormen gegoten worden. Daarom moet er wel op gelet worden dat de producten eerst moeten afkoelen als ze geprint zijn. Het is dan belangrijk dat er niemand aan het object zit zodat dit ook niet weer vervormd. Daarnaast moet er ook genoeg ventilatie zijn zodat het geprinte voorwerp sneller af kan koelen en daarnaast ook omdat hierdoor de giftige lucht die vrijkomt makkelijk afgevoerd wordt en niet ingeademd zal worden. Wanneer u voor het eerst te werk gaat met een 3d printer is het belangrijk dat hier op gelet wordt.

De meeste materialen die voor het printen gebruikt worden hebben een basis van plastic. Een voorbeeld van een materiaal op basis van plastic is hips. Het is een erg gemakkelijk te gebruiken materiaal en daarom wordt dit ook veelvuldig gedaan. Bovendien kan het producten makkelijk samen met andere materialen en daardoor wordt het een sterker materiaal. Hips moet geprint worden op een temperatuur van 220 tot 270 graden. Dit materiaal heeft dus een redelijk hoog smeltpunt wanneer het mogelijk is om er mee te printen. Daarnaast is het materiaal beschikbaar in vele verschillende kleuren en kan dus voor veel verschillende producten en projecten gebruikt worden.

Pa12-nylon wordt ook vaak gebruikt tijdens het 3d printen. Het is namelijk erg gemakkelijk voor vele producten om dit materiaal te gebruiken en daardoor zit het ook bijna in alles. Voornamelijk wordt hier kleding, muziek snaren en vele andere producten van de geprint. Het smeltpunt van Pa12-nylon is 220 graden en is daarom uiterst geschikt om  mee te printen.

http://3dfilament.supplies