Samen 1
Business / Business Services

Reken af met overmatig zweten.

Iedere jongen zal het wel een keer hebben meegemaakt: grote zweetplekken onder je armen. Het kan een keer gebeurd zijn tijdens het sporten, in de klas of op het werk vanwege de hitte of tijdens het uitgaan (precies als je op een leuk meisje wilt afstappen). Het is natuurlijk altijd vervelend als er opeens enorme zweetplekken bij oksels verschijnen, ongeacht de situatie.

Maar wat kun je hiertegen doen? Voorheen was het alleen een mogelijkheid om je zo luchtig mogelijk te kleden en het liefst in donkere kleuren zodat de zweetplekken niet of nauwelijks zichtbaar zouden zijn of dat de luchtigheid van de kleding ervoor zorgde dat je minder zou zweten. Vandaag de dag is het echter mogelijk om af te rekenen met deze irritante eigenschap waar jij zelf (in de meeste gevallen) zelf niks aan kan doen. Er is namelijk een relatief nieuwe behandeling mogelijk die afrekent met overmatig transpireren onder de oksels, handpalmen of zelfs de voetzolen. Deze behandeling maakt gebruik van de stof Botulinum Toxine, maar deze stof is in de volksmond beter bekend als Botox. Hoewel Botox over het algemeen bekend staat als een anti-rimpel middel, is de stof ook zeer effectief tegen overmatig transpireren. Maar hoe werkt deze behandeling, voor het gemak te benoemen als Botox oksels, tegen overmatig transpireren?

Tijdens deze behandeling wordt de Botox in de oksels ingespoten. Eenmaal ingespoten in de huid, blokkeert Botox de werking van de zenuwen die de zweetklieren stimuleren. Dit heeft als gevolg dat de zweetklieren stoppen met het produceren van zweet. Dit effect werkt echter alleen op de plek waar de Botox is ingespoten en dus niet op de zweetklieren in de andere delen van het lichaam. Dit resulteert weer in een afname van (overmatige) transpiratie (onder de oksels, handpalmen of zelfs de voetzolen). 

Voor meer informatie over deze behandeling of als u benieuwd bent naar de botox oksels prijs, kunt u terecht op de website van Faceland (faceland.nl).

http://faceland.nl