Samen 1
Business / Business Services

Salarisonderhandeling tips

Een nieuwe baan biedt je de mogelijkheid om je salaris even op te schroeven. Bij je nieuwe werkgever is het mogelijk om te onderhandelen over een hoger salaris. Helaas is niet iedereen een kei in het onderhandelen, maar maak je niet druk want in deze blog hebben gaan wij je enkele tips geven bij het onderhandelen over je salarisverwerking.

Kies het juiste moment

Is het handig om bij het kennismakingsgesprek te gaan onderhandelen over je salaris? Nee, het liefst zou je het wel doen, maar het is niet het juiste moment om hier over te beginnen. Sommige vacatures melden niet hoeveel salaris je ontvangt. Volgens HR advies is het handig om als eerste te proberen om in contact te komen met het bedrijf, zodat je weet wat je te wachten staat. Het laatste wat je wilt, is teleurstelling.

Ken je cao

Als je functie onder een collectieve arbeidsovereenkomst valt, is er waarschijnlijk niet al te veel te onderhandelen over je salaris. In de cao worden functie onderverdeeld in schalen. Wel kun je natuurlijk groeien in de schalen en uiteindelijk een hoger salaris krijgen.

 

Weet wat een redelijk salaris is

Als je gaat onderhandelen over salaris bij je nieuwe functie moet je natuurlijk wel weten wat je kan vragen en niet met gigantisch hoge bedragen aankomen. Check wat andere mensen verdienen door bijvoorbeeld de salariskompas te checken. Het online salariskompas geeft een goede indicatie wat andere mensen verdienen in jouw functie.

Noem nooit als eerst het salaris

Als je gaat onderhandelen over het salaris noem jij nooit als eerst wat je wil verdienen. Zorg dat de werkgever als eerst een aanbod doet. Het kan namelijk zo zijn dat de werkgever een hoger bedrag dan jou in zijn gedachte had en dan uiteindelijk met jouw lagere wens akkoord gaat. Moet je het wel als eerst vermelden? Ga dan hoger zitten dan wat je daadwerkelijk wilt zodat er ruimte is om te onderhandelen.

 

https://www.cbbs.nl/