Samen 1
Business / Business Services

Schoorsteenveger Roermond

Er is een verschil tussen het werk van een goedkope schoorsteenveger Roermond in het schoonmaken van een traditionele gemetselde stenen open haard of schoorsteen en een geprefabriceerde open haard en een metalen schoorsteen. In die laatste is er aanzienlijk minder creosoot opbouw. Creosoot is een brandbare teerachtige substantie die ontstaat door roetaanslag doordat onverbrande deeltjes zich hechten aan de wand van het rookkanaal. Een gashaard heeft geen creosootopbouw aangezien er geen brandhout wordt gebrand, zodat de enige reden die eigenaren van een gashaard zouden kunnen hebben om een schoorsteenveger in te schakelen, is omdat dieren er een nest in kunnen maken, waterschade of puin binnen de schoorsteen. Ze vereisen echter wel een inspectie om er zeker van te zijn dat ze operationeel zijn en veilig voor gebruik.

De schoorsteenveger Roermond voorkomt gevaarlijke situaties

De schoorsteenveger Roermond is nodig om creosootafzettingen, nestelende dieren en ander afval uit schoorstenen en ventilatieopeningen te verwijderen. Creosoot opbouw in schoorstenen kan leiden tot schoorsteenbranden of rookgasverstoppingen en gevaarlijke dampen in uw huis veroorzaken. Tijdens een schoorsteenbrand kan de temperatuur in de schoorsteen vaak meer dan 2000 graden bedragen en dit kan uw schoorsteen vernietigen en uw huis in brand steken.

Voorkom gevaar door een inspectie

Wanneer u voor het eerst een huis betrekt, of voordat u een schoorsteen of open haard voor een langere periode gebruikt, is het van cruciaal belang om een volledige schoorsteenreiniging en inspectie te laten verrichten voordat u de eerste brand van het seizoen aansteekt. Doet u dit niet, dan neemt u een groot risico. Uw huis en zelfs uwe hele gezin kan gevaar lopen. De kosten voor het inschakelen van Hendriks Vegers wegen niet op tegen het ontstaan van een levens(gevaarlijke) situatie.

Schoorsteeninspecties en schoorsteenreiniging helpen kostbare en schadelijke schoorsteenbranden te voorkomen!

Redenen om uw schoorsteen te laten vegen:

  • De rook gaat door uw schoorsteen en creosoot gaat omhoog en hecht zich aan de schoorsteenwanden. Het is licht ontvlambaar en veroorzaakt schoorsteenbranden.

  • Vogelnestjes, puin, bladeren en overmatig creosoot zullen een verstopping veroorzaken, waardoor de rook uw schoorsteen niet goed zal kunnen verlaten en terug de ruimte in komt.

  • Een vervuilde schoorsteen in combinatie met regen en vochtigheid kan een ongewenste geur veroorzaken.

  • Losse stenen, grote scheuren en gaten kunnen een symptoom zijn van grote problemen en de integriteit van de haard.