Samen 1
Business / Business Services

Toegangscontrolesysteem

 

Toegangscontrolesystemen worden steeds vaker gebruikt in bedrijven. Dit komt omdat ze heel wat voordelen hebben ten opzichte van oudere systemen van beveiliging, namelijk het slot. Een van de voornaamste voordelen is dat niet elke werknemer meer een sleutel nodig heeft. Daarnaast is er over een toegangscontrolesysteem veel meer controle uit te oefenen dan over ouderwetse systemen. Er kan veel minder mee gesjoemeld worden en men kan zelfs precies instellen wie wanneer naar binnen mag. Wat zijn wat kenmerken van een toegangscontrolesysteem?

Vroeger veel duurder

Veel mensen hebben een slecht voorgevoel bij toegangscontrolesystemen omdat ze vroeger een stuk duurder waren dan ze tegenwoordig zijn. Door technologische vooruitgang zijn de systemen een heel stuk goedkoper dan ze vroeger waren. Waar men vroeger boven de duizend euro moest neerleggen voor een enkele deur zijn de kosten tegenwoordig onder de duizend euro voor een heel systeem. Geen reden om dit niet te doen dus, zeker wanneer je kijkt naar de kosten van sloten vervangen.

Soort toegangscontrole

Binnen de brede term van toegangscontrolesysteem zijn allerlei verschillende manieren te vinden. Er zijn tegenwoordig allerlei hightech systemen op de markt zoals de biometrische systemen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van biologische kenmerken van de gebruikers om hen te identificeren. Denk aan een vingerafdruklezer of irisscanner. Uiteraard komen de verschillende soorten toegangscontrole ook met verschillende prijskaartjes. Natuurlijk kunt u ook gewoon kiezen voor een ouderwets beveiligingsslot. Kijkt u in dit geval eens op https://topslotenmaker.nl/slotenmaker-rotterdam

Fraudegevoeligheid

Een enorm voordeel van toegangscontrolesystemen is de lage fraudegevoeligheid. Sleutels bijvoorbeeld kunnen gekopieerd worden, en hoewel dit bij bepaalde toegangscontrolesystemen ook mogelijk is gaat dit significant moeilijker dan bij een sleutel en slot. Een ander voordeel ten opzichte van de fraudegevoeligheid is het feit dat er tijden in te stellen zijn waarop gebruikers binnen mogen komen. Niemand kan dus ’s nachts ineens naar binnen komen om van alles te gaan stelen. En zelfs in gevallen van fraude kan er een logboek worden bijgehouden van wie wanneer binnenkomt zodat de daders heel makkelijk op te sporen zijn.

 

https://arendbeveiliging.nl/