Samen 1
Business / Business Services

U heeft een innovatief idee?

Stel, u heeft een innovatief idee met uw onderneming. Dan zou het zonde zijn als dit idee niet de waardering krijgt dat het verdient. Er zijn namelijk manieren om ook de overheid ervan te overtuigen dat uw plan waardering verdient, bijvoorbeeld door middel van een financieel zetje in de rug. Dat klinkt allemaal mooi, maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Zeker wanneer u nog nooit van deze mogelijkheid hebt gehoord, kan het ingewikkeld klinken. Wij hebben een oplossing om toch zoveel mogelijk voordeel te halen uit uw eigen innovatie.

Wilt u waardering voor uw innovatie?

Op wat voor manier u ook innovatief bezig bent, het kan voor de overheid een reden zijn om u dit zetje in de rug te geven. Dit doet zij bijvoorbeeld in de vorm van de Innnovatiebox. Dit is eenvoudig gezegd niets meer dan een subsidie. Een financieel voordeel dat u hiermee direct krijgt, is dat u over uw innovatieve opbrengsten geen 25 procent vennootschapsbelasting betaalt, maar slechts maximaal 7 procent. Een fijne opsteker! Wist u dat veel ondernemers niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de innovatiebox biedt? Zonde natuurlijk, want u wilt het maximale uit uw vooruitstrevende plannen halen. Natuurlijk moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen en gaat er een complexe aanvraagprocedure aan vooraf.

Zo krijgt u dat voor elkaar

We zeiden het al, innovatie is een breed begrip. Een idee kan dus innovatief zijn in de breedste zin van het woord. Het loont daarom altijd om eens te bekijken of uw plan in aanmerking komt voor de innovatiebox. Wel is het aan te raden om hierbij hulp in te schakelen van professionals. Zij weten namelijk als geen ander waar een plan aan moet voldoen, voor het in aanmerking komt. Door deze check, verdoet u niet onnodig veel tijd. Ook kunnen zij voor u de touwtjes in handen nemen gedurende de aanvraagprocedure. Op die manier kunt u uw tijd steken in het ondernemerschap, terwijl u het maximale uit uw eigen ideeën haalt.

https://www.4-vision.nl/innovatiebox/